Högsta domstolen fryser demonstranternas bankkonton

Brasiliens högsta domstol beordrar landets banker att blockera konton för företagare som väljer att stötta de enorma demonstrationerna som pågår i Brasilien.

Igår torsdag beordrade Brasiliens högsta domstol landets banker att blockera konton för minst 42 jordbruksföretagare som valt att stödja landets demonstrationer som består av flera miljoner människor, rapporterar The Gateway Pundit. En av anledningarna till protesterna är att många anser att valresultatet borde ogiltigförklaras på grund av misstänkt valfusk.

Jordbruksföretagare som nu riskerar att få sina bankkonton avstängda äger många av de lastbilar som användes för att blockera motorvägar i protesterna mot Lula Da Silvas seger i valet. Lastbilarna används även till att förse olika grupper av demonstranter med förnödenheter under demonstrationerna.

Foto: Twitter/ @KatieDaviscourt

Kryptovalutor en effektiv motstrategi

En liknande situation uppstod i februari tidigare i år under de kanadensiska demonstrationerna vid namn ”Freedom Convoy” (Frihetskonvojen) då tusentals lastbilschaufförer protesterade mot landets tyranniska Covid-19 restriktioner, vaccin-pass och obligatoriska vaccinationer.

När protesterna var som störst gav Kanadas regering order om att frysa de bankkonton som tagit emot donationer för att stödja konvojerna. Ungefär 76 bankkonton med koppling till protesterna på sammanlagt 3,2 miljoner kanadensiska dollar ska ha frysts av bankerna. Agerandet från bankerna var något som blev mycket kritiserat där till och med en bank bad om förlåtelse efteråt.

För att komma runt problemet med de frysta kontona började demonstranterna i Freedom Convoy använda kryptovalutan Bitcoin istället. En decentraliserad krypterad digital valuta som inte går att spåra vilket möjliggjorde fortsatta protester.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter