Högsta otryggheten någonsin – ny manifestation mot våldet

Svenskarna har aldrig varit så otrygga i Sverige som man är just nu och samtidigt har förtroendet för polisen sjunkit. En manifestation mot våldet ska anordnas i Stockholm den 18 november.

En majoritet av svenskarna, 53 procent, oroar sig i stor utsträckning för brottsligheten. Detta är en ökning med sju procentenheter sedan förra året. Detta visar årets Nationella trygghetsundersökningen från Brottsförebyggande rådet (Brå).

– Vi kan inte se någon ökning vad gäller otryggheten för egen del, att man är orolig att gå ut på kvällen eller att det påverkar ens rörelsemönster på annat sätt. Däremot har en mer allmän oro över brottsligheten i samhället ökat i nästan 10 års tid och ökningen från förra året är särskilt kraftig, säger Sanna Wallin, utredare på Brå, i ett pressmeddelande.

Samtidigt ser man en minskning i förtroendet för rättsväsendet som idag ligger på 49 procent. Den kraftigaste minskningen är förtroendet för polisen som idag ligger på 54 procent, vilket är en minskning med 5 procentenheter.

Stor manifestation mot våldet

Den 18 november klockan 15:00 anordnas det en stor manifestation mot våldet i Stockholm. Folksamlingen ska gå under namnet ”Kärleksmanifestation för Sverige – mot våldet” och arrangeras av Frihetsrörelsen med Pierre Tinderfjäll i spetsen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter