Högsta senatorn kräver censur av Tucker Carlson efter avslöjande

Tucker Carlson avslöjade nyligen att stormningen av Kapitolium i USA inte var en stormning. Avslöjandet får den högst uppsatta demokratiska senatorn att kräva omedelbar censur.

Programledaren på FoxNews, Tucker Carlson, avslöjade under gårdagen att den så kallade ”stormningen” av Kapitolium inte var en stormning, vilket Frihetsnytt har rapporterat.

Carlson hade inför avslöjandet gått igenom 40 000 timmar övervakningsfilm och kunde efter genomgången konstatera att den bild som etablissemanget målat upp inte stämde.

”Stormningen” gick snarare lugnt till och ”ledaren” för stormningen, QShaman, fick rundvisningar av polisen inne i Kapitolium.

Senatorn Chuck Schumer rasar efter avslöjandet

Chuck Schumer
Chuck Schumer. Foto: Wikipedia/ U.S. Senate Photographic Studio/Jeff McEvoy

Efter att Carlson släppt sitt avslöjande var det många som reagerade med avsky och hat mot etablissemanget i USA för att ha ljugit och medvetet vinklat händelseförloppet så kraftfullt som de gjort.

Men avslöjandet föll inte i god jord hos alla. Den högst uppsatta sentorn i USA, demokraten Chuck Schumer fördömer Tucker Carlson och hans avslöjande i en video.

– Farligt, oförlåtligt försök att destabilisera vår demokrati, säger Schumer i en video.

Schumer, tillsammans med andra lagstiftare och Vita huset, kritiserar Fox News och programledaren Tucker Carlson för att ha publicerat nya bilder av ”stormningen” den 6 januari. Enligt CNBC menar de att det är problematiskt att bilderna ”framställde händelsen som ett fredligt besök i amerikanska Kapitolium”

Schumer kräver censur av Tucker Carlson

Schumer fördömde Carlson på ett osedvanligt hårt språk som många reagerat på. Han sa bland annat att Carlsons inlägg var ”en av de mest skamliga timmar vi någonsin har sett på kabel-tv, med förakt för fakta [och] ignorering av riskerna”.

Schumer fortsatte sedan med att anklaga Carlson för att ljuga, trots att programledaren utgått från övervakningskamerorna i sitt avslöjande.

Se Tucker Carlsons egna reaktion på Schumers uttalande nedan:

Sociala medier rasar över Schumers censurkrav

Att en senator kräver censur av medier är olagligt enligt USA konstitution och uttalandet har fått amerikanska men även svenska användare på Twitter att rasa.

Flera användare skriver att Schumers agerande är ett direkt hot mot demokratin och att det demokratiska partiet avslöjar sina riktiga ambitioner med yttrandefriheten i USA.

Läs några av de upprörda inläggen nedan:

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Ja…mannen med den roliga hornmössan , Jake Angeli (Chansley) , är en fredlig lite flummig kille som gillar vikingasymboler och har 3 olika vikingatatueringar .
  Några snälla kvinnor har startat en stödgrupp på YT /FB .
  Jake har blivit mycket illa behandlad av rättsväsendet.
  Annat är det med våldsamma terrorgruppen ”BLT” …….tänk att dom kunde driva fram en ren statsbegravning av mannen som avled under ett ingripande. Karlen var påtänd , vaneförbrytare , och hade försökt råna butiken…
  Jag har för mig att den kriminelle busen hade anhöriga som fick ”skadestånd ” . Hade karlen öht någonsin gjort ett ärligt handtag ???
  Nej….som sagt …jag har dragit konsekvenserna av hur samhället ser ut och att jag som infödd svensk är i underläge…–alltså undviker jag all kontakt med ” länningar ” .
  Det var f.ö. en chock att se Timbuktu och Alice Bah stötta ökända blt……fy fan…tänker jag. Men det är bra att ni KASTAT MASKEN ..och öppnat fler ögon än mina.
  Jason Diakite ”timbuktu” är USA medborgare och skulle skickas hem bums om jag kunnat bestämma. !!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter