Högtryck för mediernas klimatskrämsel

Pandemier är endast ett av flera propagandavapen som den finansiella eliten använder för att övertyga oss om behovet av en världsregering – klimatskrämseln är lika viktig för dem som pandemierna. I samma takt som allmänheten förlorar intresset för klimatpropagandan höjs tonen i mediakanalerna.

I dessa dagar fylls massmedia med rubriker om skogsbränder, stormar och extrema väderhändelser – som alla antyds bero på mänskligt orsakad global uppvärmning. De privata tidningarna kan möjligen ursäktas med klickjakt – men även statliga kanaler som SVT propagerar med oriktiga påståenden för den politiskt beställda klimatkrisen.

SVT:s meteorolog Pia Huldtgren använder retoriska knep för att leverera den finansiella elitens propaganda. Stillbild SVT
SVT:s meteorolog Pia Hultgren använder retoriska knep för att leverera den finansiella elitens propaganda. Stillbild SVT

Pia Hultgren, meteorolog vid SVT, påstår i en video att ”Forskare och meteorologer är nu övertygade om att det är de mänskliga utsläppen av växthusgaser som orsakat den här globala temperaturhöjningen på planeten.

Att sådana forskare och meteorologer existerar i stort antal är välkänt. Men vad dessa egentligen är övertygade om är öppet för flera tolkningar. Först och främst kan de vara helt övertygade om att de mister sin anställning om de skulle vägra repetera de alarmistiska trossatserna.

Frågan om huruvida vår planet upplever någon avsevärd temperaturhöjning är avgjord, enligt SVT. Men eftersom de meteorologiska instituten har krav på sig att få fram skrämmande uppgifter i denna riktning måste statistiken från dessa håll behandlas med stor försiktighet. Det har exempelvis framkommit att amerikanska institut systematiskt flyttar sina termometrar till nya platser där större värme kan uppmätas.

Detta gör givetvis att statistik över tid blir missvisande. I en debattartikel i dagens utgåva av Säffle-tidningen, återgiven av Klimatsans, hävdas att man i Europa börjat mäta lufttemperaturen nära solbelyst asfalt istället för två meter över marken som tidigare var standard.

Uppfunnet av Rockefeller

Klimatpropaganda är något som de flesta svenskar först hörde talas om i samband med före detta vicepresident Al Gores agiterande film ”An inconvenient truth” från 2006. Filmen, som var späckad med osanningar och förfalskad statistik, visades för alla svenska skolbarn. Men ”klimatkrisen” är emellertid betydligt äldre än de 17 år som gått sedan filmen visades.

Under 1920-talet slöt de två konkurrerande finansklanerna Rotschild och Rockefeller fred i sin globala tävlan om kontroll över råvarutillgångar. Därefter började den sistnämnda grupperingen systematiskt uppträda som filantroper. Man donerade stora penningmedel till fonder, institut och andra organ som undantagslöst propagerade för övernationella lösningar på olika problem – men inte bara verkliga problem utan även påhittade.

Genom helägda veckomagasin som Time och Newsweek testade Rockefeller allmänhetens reaktioner på olika varianter av överdrivna, globala krisvarningar. Ena året kunde det vara AIDS, andra året global nedkylning. Till sist fastnade man för global uppvärmning i kombination med det mer flexibla begreppet ”climate change”. Rockefellerklanens aktiviteter på klimatområdet är omsorgsfullt dokumenterad i docent Jacob Nordangårds bok Rockefeller – en klimatsmart historia.

Nasa i ledningen

Den amerikanska rymdstyrelsen Nasa (National Aeronautics and Space Administration) är ett påfallande framgångsrikt institut när det gäller försäljning av t-tröjor. Nasa är mindre effektiva när det gäller den kärnverksamhet som man är känd för – uppsändandet av rymdraketer, satelliter samt utforskandet av planeter.

När det gäller planeterna sände Nasa under 1970-talet upp flera bemannade rymdraketer som kretsade kring månen, för att sedan återvända. I samband med detta presenterade man flera filmatiseringar ur sitt så kallade Apollo-program, där institutets anställda gjorde flera besök på månen. Bland annat utforskade de olika kratrar på månen med hjälp av en för ändamålet medförd mån-bil. Efter att Nasa några år senare skrinlade Apollo-programmet uppstod frågetecken om filmernas äkthet.

Det dök nämligen upp liknande filmklipp som uppenbarligen var tagna i en jordisk studio. Bedömare pekade också på vissa besynnerliga omständigheter i de publicerade filmerna. Många menar att Nasa, som har en mängd teleskop som kan se föremål på flera ljusårs avstånd, rimligtvis borde kunna vederlägga kritiken beträffande deras månfilmer genom bildbevis. Nasa har ännu inte lyckats presentera någon bild på exempelvis sin bil, som rimligtvis borde stå parkerad någonstans på månen.

När det gäller institutets andra arbetsområde – satelliter – satsade Nasa under många år på att placera ut sådana med hjälp av en stor rymdfärja. En sådan farkost exploderade med man och allt 1986 och efter detta anlitade amerikanska staten för säkerhets skull ryska leverantörer för sina rymduppdrag. Sedan några år har sydafrikanen Elon Musk med sitt bolag Space-X trätt fram som den mest kompetente leverantören för statens och militärens satellitverksamhet. Att anlita Nasa för att få någonting uträttat i rymden förefaller idag lika avlägset som många av de planeter som institutets anställda talat om att besöka.

Sedan en tid har Nasa revitaliserats inom ett nytt specialområde, nämligen klimatstatistik. En artikel på den amerikanska rymdstyrelsens hemsida illustreras av en Flickr-bild, som föreställer en glödande storstad framför ett kokande hav (se denna artikels titelillustration). Under bilden hävdar man att ”Extrema nivåer av värmestress har mer än fördubblats under de senaste 40 åren, med betydande konsekvenser för människors hälsa.” Detta påstående styrker man sedan med bild från USA:s nationella vädertjänst – som visar motsatsen.

Dödsorsaken ”hetta” var under det aktuella mätåret 51 avlidna, röd stapel. Detta ställs mot genomsnittsåret vid sammanräkning av 10 (blå stapel) respektive 30 (gul stapel) år bakåt i tiden. Enligt statistiken är således hettan en fallande, inte stigande, fara för liv och lem. Grafik: NOAA.

Tysk statistik motsäger alarmismen

Att människans industriella verksamhet är skälet till förändringar i vädret är den finansiella elitens huvudtema i sin argumentation för befolkningsreduktion, världsregering och begränsning av människornas rättigheter. Påståendet avfärdas av oberoende experter – under mänsklighetens historia har varmare och kallare perioder avlöst varandra långt innan mänskligheten började generera koldioxid.

Men oavsett orsakerna, hur står det egentligen till med väderleken i dessa dagar, när tidningsrubrikerna talar om förödande, extrema och onaturliga värmeböljor?

En artikel i tyska NiUS räknar upp fyra nyheter som kan te sig förvånande för den som läser de elitberoende massmedierna.

1. Antalet skogsbränder i södra Europa och Grekland minskar, både till antal och till yta. Det visar en rapport från EU-kommissionen om skogsbränder i olika delar av världen. Antalet skogsbränder har minskat i hela södra Europa under decennier.

Diagram a: området i hektar som bränts av skogsbränder i Grekland. Diagram b: antal bränder. Diagram c: genomsnittlig storlek på en brand.


2. Nederbörden i Tyskland har ökat. Detta trots att tysk stats-TV rapporterar att torkan i landet blir värre för varje år. Landets genomsnittliga årsnederbörd har ökat med cirka 7 procent sedan 1881, enligt officiell statistik.

3. Vi har länge fått läsa att klimatförändringar kommer att minska skördarna med hungersnöd som följd – vilket bara kan botas med hjälp av befolkningsminskning och insektsmat. Men den globala skörden har tvärtom ökat under många år, enligt officiell tysk statistik.

4. Medeltemperaturen på jorden har inte stigit på åtta år. Vilken ”stigande medeltemperatur” är det egentligen som SVT:s Pia Hultgren självsäkert refererar till? Den som ”Forskare och meteorologer är nu övertygade om” beror på vita människors stora antal, snabba bilar och bristande intresse för att äta insekter? Det hon syftar på bör vara någonting från före 2018. Efter detta år har nämligen medeltemperaturen ”Global land-ocean temperature index” inte stigit utan sjunkit – och detta enligt en av SVT:s mest pålitliga källor till alarmistiska nyheter – Nasa.

En observation från Italien

I Johannes Haddads Telegramgrupp The Biggest Awakening återfinns följande text, som enligt Haddad kommer från en sluten Facebookgrupp och är skriven av en person som inte vill bli uppspårad.

I en Italiengrupp eftersökte bland annat journalister från Aftonbladet och Göteborgsposten folk från Italien som ville vittna om extremhettan i ett reportage.

Över 600 svar hann komma in innan kommentarsfälten stängdes pga att inget nytt framkom i frågan.
Alla var rörande överens. Över 600 kommentarer från folk som bor i landet och har gjort så länge – det finns ingen extremhetta i Italien.

Till slut verkar det som att man ändå på något sätt lyckats få tag på en turistande svensk som kommit från 12+ och regn och som tycker det är för varmt.

”Varningar utfärdas!” Skriker rubrikerna i Sverige. Luttrade människor som bor i Italien kommenterar i tråden att varningar utfärdas varje år då temperaturen stiger över en viss grad. Det är ingenting konstigt.

”Folk kollapsar av värmen!” Skriker rubrikerna. Folk i tråden fnyser och konstaterar att turister kollapsar varje år och tillägger trött att vissa timmar på dagen springer man helt enkelt inte på stan i Italien. Man anpassar sig och har alltid anpassat sig till värmen i Italien på somrarna.

Ändå blir det ju lite tilt i huvudet när man jämför medias rubriker med vad befolkningen där säger. Även på mig, som sedan länge är van att ta del av flera sidor av myntet, att göra lite verklighets-checkar och kolla vad de ”drabbade” själva har att säga, leta i offentlig statistik och siffror mm.

Någon ljuger uppenbarligen. Då återstår frågan: Är det den stora massan som faktiskt bor där, eller är det journalisterna som sitter i duggregn och snålblåst i Sverige och skriver reportage om hur situationen är i Italien efter att ha pratat 15 minuter via Skype med en turist (handplockad för att stämma överens med den redan satta rubriken)?

Jag vet vem jag tror det är som ljuger. Jag vet också att om jag delade det här stort så skulle JAG bli lynchad och troligen avvännad av många med klimatpanik, endast pga att jag tillåtit mig reflektera lite.

För att vara extremt övertydlig så är det enligt mig fullkomligt LIVSFARLIGT att lita på rubriker i media i dessa tider, då de bidrar till att konstruera en världsbild som inte stämmer och som sedan politiska beslut baseras på. Detta gäller inte bara klimatet.

Artikeln publicerades ursprungligen 2023-07-28

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

  1. Allt detta som Carl tar upp skrämmer många lättpåverkade (ofta kvinnor) …det är synd för många blir allvarligt oroliga och ligger vakna i skräck.
    På mig rinner det av som ” vatten på en gås ” .
    Att tala folk till rätta är inte så lätt…dom drabbade är ofta helt hysteriska.
    Det är oacceptabelt att vi normala och förnuftiga skall behöva stå ut med denna moderna variant av häxtro.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter