Hongkong: Ressugna ångrar köp när biljettpriser halveras på några timmar

Resebolag i Hongkong anklagas för ohederliga affärsmetoder av missnöjda resenärer då samma resor som de själva köpt för dyra pengar kan reas ut för mindre än halva priset några timmar senare.

Enligt South China Morning Post har resenärer blivit chockerade över prisskillnaderna och klagat över att det inte finns några regler som hindrar resebolagens ohederliga affärsmetoder. Resenärer som köpt sina platser tidigare kan inte begära återbetalning och istället köpa en ny biljett med samma flyg, som kan vara upp till 60 procent billigare senare samma dag.

Resebolaget HK Express skakar dock av sig anklagelserna och säger att priserna avgörs av marknadsförhållanden och antalet tillgängliga platser. Hongkongs konsumentverk bekräftar enligt SCMP att de inte kan göra något eftersom det saknas lagar och regler som förhindrar förfarandet.

Klagomålen kommer efter att regeringen lättat på sina drakoniska karantänsregler den 26 september, efter två års ”covid-pandemi”, vilket ledde till ett kraftigt uppsving för resor.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter