”Horrific State” med A.Y.E – maktkritisk heavy metal

En ny kulturscen börjar träda fram, där globalisternas och finanselitens agenda utmanas. En kulturskapare är bandet A.Y.E, vars låt ”Horrific State” slår ett hårt slag mot försöken att inskränka våra friheter. Frihetsnytt har intervjuat mannen bakom musiken.
Det allseende ögat, såsom det framträder på amerikanska dollarsedlar. Foto: Wikipedia/ Bureau of Engraving and Printing
Det allseende ögat, såsom det framträder på amerikanska dollarsedlar. Foto: Wikipedia/ Bureau of Engraving and Printing

Mot slutet av hösten släppte hårdrocksbandet A.Y.E låten ”Horrific State”. A.Y.E är ett enmansprojekt, vars musik riktar sig mot globalisternas agenda.

I videon skildras hur pengarna styr, hur oliktänkande censureras, hur människor påtvingas sprutor och olika läkemedel. Mot slutet av videon domineras skärmen av ett ensamt stirrande öga, en referens till det allseende ögat som används av bland annat Illuminati och frimurarna.

”Horrific State” har tydliga spår av 1980-talets tyngre heavy metal (framförallt det som skulle utvecklas till thrash metal), såsom Metallicas första plattor, White Zombie och Anthrax.

Frihetsnytt har intervjuat mannen bakom A.Y.E, Micke, om musiken och låten.

Berätta om bandet A.Y.E.

Skärmavbild: Youtube/ A•Y•E
Skärmavbild: Youtube/ A•Y•E

Själva bandnamnet är en ordlek. A.Y.E, punkterna emellan är bara prydnad. Dubbelstansningen av Y i mitten, som går hela vägen upp, gör det till en runa1, som också är rent estetisk. Men den runan är även min familjs bomärke sedan gammalt, på Alnön utanför Sundsvall, som man märkte upp boskap, verktyg och land med.

A.Y.E är gammelengelska för ”jag”. Just nu är bandet ”bara” jag. Det är jag som gör allt, skriver allt, spelar in allt och så vidare. Därav är det en liten ordlek. Blir det ett stort intresse så kommer jag att dra ihop ett band.

Berätta om musiken som du sysslar med? Är det främst låtar med olika budskap eller fokuserar du på att det ska låta bra?

Textmässigt vill jag inte sätta upp en massa pekpinnar, utan snarare ställa frågor. Det är vad jag gör i det här projektet. Det kommer att vara snarlik musik i de andra projekten, men här är det texter med nutids- och samtidskritik. Projektet kallar jag för ”New World Ordeal” (( Sv. ”Nya världsprövningen”. )), som också är en ordlek för något som jag inte vill ha (( New World Order, ”Nya Världsordningen”. )), men som vi är på väg mot.

Vad gäller musiken tycker jag om att ta ut svängarna. ”Vattenkammat” är inte min grej, utan det ska vara rock, metal, lite beroende på vad jag känner för stunden. Jag har skrivit annan musik, men de låtarna tänkte jag sälja så småningom.

Själv låten ”Horrific State”, vad inspirerade dig till att skriva den?

Jag började skriva en text. Jag tycker att, på samma sätt som modern musik är ointressant, är även modern film ointressant. Man försöker helt enkelt att kompensera ett dåligt manus och dålig dialog med en massa effekter, vilket inte funkar på mig. Så jag kollar på gamla filmer. Då hade jag precis sett Dirty Harry. Det blev startskottet för den här låten.

Clint Eastwood i den klassiska scenen från Dirty Harry. Skärmavbild: Youtube/ BadWolf
Clint Eastwood i den klassiska scenen från Dirty Harry. Skärmavbild: Youtube/ BadWolf

Titeln ”Horrific State” hade jag redan skrivit och det tyckte jag var en bra titel. Då såg jag Dirty Harry, när han säger ”You got to ask yourself one question: do I feel lucky? Well, do you, punk?”. Det blev det första jag skrev ”Well, do you?” Jag tyckte det var en bra frågeställning.

Det här hackandet som jag har i låten, tre ”ta-ta-ta”, som går genom hela låten, det är starkt inspirerat av Beethovens ”Femte symfoni”. Jag ville ha en hotfull, trängande atmosfär i låten. Jag ville ha den känsla i musiken som finns i filmen Escape from New York.

Det är så jag skapar musik. Jag har en ganska klar bild i huvudet av hur det ska låta. Sen gäller det bara att med instrumenten att matcha vad jag hör i huvudet.

Det som man kan se i videon är att du attacker de som försöker inskränka yttrandefriheten, du pekar ut finanseliten, pandemihysterin och klimatalarmismen. Riktar sig allt mot den nya världsordningen och globalisterna?

Precis, som man kan se i videon bottnar mycket i pengar. Vart tar pengarna vägen? Syftet är att få folk att tänka efter, se vad som sker och inte bara acceptera situationen, på sin höjd svära över morgonkaffet och sen skita i allting.

Alla måste tänka lite längre. Om inte politikerna tänker, så måste folket börja göra det. Det har blivit med politikerna som med folket, att någon tänker åt dem.

Vad kommer nästa projekt att bli?

Projektet fortgår. Jag arbetar parallellt på sex eller sju låtar nu. Tanken är att hela projektet ”New World Ordeal” kommer att vara 12-15 låtar, beroende på vilket vägval jag gör med vissa låtar.

Det projekt som kommer att fortgå är att få ut låten i radio, vilket är trögt. Dels för att jag har lite dåligt med kontakter på den fronten och man måste ha en personlig kontakt så att de nästan väntar på ett mejl, annars hamnar det i skräpposten.

Det blir senast i mars som jag släpper nästa låt. Jag skulle kunna forcera det, men jag tycker det är viktigare att sprida den här, för att bana väg för nästa.

Vill man stödja Mickes musikprojekt kan lyssna på låten på Spotify och köpa den på Apple Music.

  1. Algiz-runan i den äldre futharken (run-alfabetet), där det motsvarade ljudvärdet är [z], [x], [y] eller [-r] (så kallat ”palltalt r”, det vill säga ett mjukare och mer ”rullande” [r]. []
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter