Hotet Elon Musk varnar för

Flera högt uppsatta personer inom techsektorn har undertecknat ett öppet brev där de varnar för konsekvenserna av en alltför snabb utveckling av artificiell intelligens (AI). En av de som undertecknat brevet är Twitterägaren och Teslaentreprenören Elon Musk.

Utvecklingen av artificiell intelligens (AI) – maskiner som kan fatta egna beslut – har gått väldigt snabbt och resultatet har fått stor uppmärksamhet den senaste tiden. I synnerhet systemet OpenAI’s GPT-4. Hotet från självmedvetna maskiner har länge varit något som begränsats till science fiction, men nu börjar det bli verklighet.

Nu har det gått så pass långt att det blivit läge att varna för de konsekvenser det kan ha på både mänskligheten och civilisationen i stort, vilket görs i ett öppet brev som uppmanar samtliga AI-labb att pausa utvecklingen av kraftfullare system än OpenAI’s GPT-4 i åtminstone sex månader.

I brevet påtalas även att beslut om att utveckla något som på sikt skulle kunna konkurrera ut mänskligheten inte ska lämnas till ledare inom techsektorn, som inte är folkvalda.

En av de som undertecknat brevet är Elon Musk, ägare till Twitter och Tesla, vilket uppmärksammats av Fox News.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter