Detta blev sämsta EU-kandidaten

Många EU-kandidater är okända eller impopulära för allmänheten. Men nu visar det sig att den kandidat som betytt allra minst för sina väljare är det största partiets kandidat.

Många EU-kandidater är okända eller impopulära. Enligt en undersökning från DN/Ipsos var flera kandidater okända för hälften av befolkningen.

Sämst av alla

Heléne Fritzon. Bildkälla: Wikimedia. ERKÄNNANDE 2.0 GENERISK

Nu visar siffror från SVT:s vallokalsundersökning som DN tagit del av att den kandidat som lyckats sämst med sin uppgift är socialdemokraternas Heléne Fritzon. Fritzon har haft lägst betydelse av alla partiledare för sina väljares partival.

Även Moderaternas Tobias Tobé har haft låg betydelse för sina väljare vid valurnor.

Vagt budskap och hets mot Sverigedemokraterna

Socialdemokraterna gör generellt ett dåligt val och resultatet på 24,9 är betydligt sämre än vad partiet hade i opinionsmätningar för några veckor sedan.

Heléne Fritzon har varit vag gällande den egna politiken och fokuserat på att ”varna” för nationalism. Något som nu verkar straffas av väljarna.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter