Israel pressas när Hamas vill ha fred

Under morgonen enades säkerhetsrådet om en plan för fred. Nu har Hamas också accepterat förslaget. Sionisterna i Israel pressas allt hårdare.

Som Frihetsnytt rapporterade under morgonen har FN:s säkerhetsråd antagit en plan som är tänkt att få slut på Israels krig mot Gaza. Planen innebär en väg för fred i tre faser, där den första fasen är en fullständig vapenvila.

Hamas vill ha fred

Hamas säger sig nu godta det liggande förslaget, rapporterar TT. De har accepterat det och säger via sin talesperson Sami Abu Zuhri ”är redo att förhandla om detaljerna”.

Hamas meddelade redan på måndagen att rörelsen ”välkomnade” förslaget, men har nu formellt godkänt det.

Ökad press på Israel

Israel har ännu inte kommenterat saken, men Hamas besked sätter den israeliska regeringen under hård press.

Som Frihetsnytt tidigare berättat om pressas Israels premiärminister Benjamin Netanyahu hårt från flera håll. Om han inte går tillräckligt i sionistisk riktning kan hans ultrasionistiska samarbetspartier hoppa av.

Den förre toppmilitären Itzhak Brik har också anklagat Netanyahu för att offra Israel och att Israel riskerar att gå under om kriget fortsätter. Netanyahu kan alltså behöva välja mellan Israel och sin egen regering.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter