”Destruktivt” – stark kritik mot feministiska myndigheten

Jämställdhetsmyndigheten har fått stark kritik sedan den grundades 2017. Nu skriver Statskontoret i en rapport att myndigheten präglas av ”ett destruktivt ledarskap” och bristande förtroende mellan ledning och anställda. Dessutom vågar anställda inte kritisera myndigheten, då de är rädda för att myndigheten förlorar sin finansiering.

Jämställdhetsmyndigheten har kritiserats alltsedan den grundades 2017. Den har ansetts vara ideologisk och också fått kritik för att endast ha kvinnor i sin styrelse.

2018 lades den till och med ned tillfälligt, men räddades kvar på grund av Januariavtalet mellan Socialdemokraterna och dess stödpartier. Den nuvarande regeringen har ännu inte vågat göra något åt den, trots löften om att lägga ned ideologiska myndigheter.

Myndighetens logga.

Destruktivt ledarskap

En ny granskning som Statskontoret låtit göra visar nu på stora brister i myndighetens ledarskap. Det talas om ett ”destruktivt ledarskap” och ledningens ton och förhållningssätt mot sina medarbetare kritiseras.

Rapporten visar också på att det förekommer mobbning och negativ särbehandling av medarbetare. Allt detta skapar sammantaget ett bristande förtroende mellan ledning och anställda.

Tystnadskultur

De anställda vittnar om en tystnadskultur, där de inte vågar kritisera ledningen, just för att det skulle kunna leda till att myndigheten får negativ medieuppmärksamhet och förlorar sin finansiering.

Vissa medarbetare menar också att myndighetens ideologiska inriktning är viktigare än att det som myndigheten producerar är kvalitativt, vilket gör att de avstår från kritik.

Om den starka kvinnodominansen på myndigheten är en bidragande orsak till ledningsproblemen är ingenting som berörs i rapporten.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter