Uppgifter: alternativa kanalen Swebbtube kan läggas ned

Swebbtube, som är ett alternativ till Youtube, kan komma att läggas ned. Det har alla som har en kanal där informerats om via mail. När vi når grundaren Mikael Willgert på telefon hänvisar han till att det finns fullgoda alternativ och att det finns problem med innehållsmodereringen.

Youtube har en hård politisk censur av personer med samhällskritiska åsikter. Detta fick det populära alternativmediet Swebbtv, som stängdes ned 2020, erfara. Personerna bakom Swebbtv startade därför alternativet Swebbtube.

Swebbtube kan nu kommas att läggas ned, det har alla som har en kanal på Swebbtube informerats om via mail. Om detta var Öystein Rönne först att rapportera om på sin Rumble-kanal.

Grundaren bekräftar

När Frihetsnytt når den ansvarige för Swebbtube Mikael Willgert bekräftar han uppgifterna och säger:

– Vi kommer lägga ned med stor sannolikhet. Vi har skickat ut ett mail till alla som har kanaler hos oss, så får vi se reaktionerna. Vi har inte tagit något definitivt beslut, men det är med stor sannolikhet som vi lägger ned.

– Det har spelat ut sin roll. Nu finns Rumble och Odysee som är videoplattformar med stor yttrandefrihet.

”Tråkigt med förtal”

Willgert vidgår också att det finns vissa innehållsliga överväganden.

– När vi startade Swebbtube så ville vi ha en frihetlig kanal med fokus på Sverige, men nu driver vissa något helt annat. Vi har bland annat haft konspirationsteorier om tekniska problem på plattformen och förtal. Det är väldigt tråkigt med förtal.

Bland populära namn på plattformen märks bland annat Lennart Matikainen, Ingrid & Maria och Jonas Nilsson.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Hoppsan….jag tror att svårigheten är att nå ut till andra än oss vakna som är problemet ….

    Jag följde tidigare endast samnytt , men fick upp ögonen för detta förträffliga forum i samband med första Mässan , samt att en illvillig kanalje snackade skit om detta forum.

    Men jag tror att det behövs en stark ekonomi …

    Frihetsnytt har BG 5603-6999 .

    Prenumerera mycket gärna. .1 år för endast 69:-/mån. 🙂😁

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter