Hübinette fick frågor – polisanmälde och kritiserar polisen som ”hånflinade”

Expo-grundaren Tobias Hübinette har polisanmält reportern Christian Peterson och opinionsbildaren Nick Alinia efter att de följt efter honom för att ställa frågor under ett torgmöte. På sin blogg beklagar sig Hübinette att han inte fick någon hjälp av de många poliser som var på plats, och skriver att en av poliserna ”hånflinade”.

Universitetsläraren och Expo-grundaren Tobias Hübinette besökte i dagarna Jimmie Åkessons torgmöte på Medborgarplatsen i Stockholm när han blev igenkänd av reportern Christian Peterson och opinionsbildaren Nick Alinia. På sin blogg beklagar sig nu Hübinette att Peterson och Alinia följde efter honom för att ställa frågor:

”Tillsammans med sin kumpan Nick Alinia gick Christian efter mig och filmade mig i närmare en kvart medan jag förgäves försökte skaka av mig de båda genom att bl a gå in på hotell Scandic Malmen samt på Tranströmerbiblioteket.”

Christian Peterson. Foto: Twitter/ Christian Peterson
Christian Peterson. Foto: Twitter/ Christian Peterson

Hübinette berättar vidare att han gick fram till tre olika grupper av poliser och ”vädjade om hjälp”, men att ingen polis reagerade. Tvärtom ska åtminstone en polis ha hånflinat åt Hübinette då han enligt universitetsläraren troligtvis kände igen honom och ”hyser en viss typ av politiska åsikter”.

På sin blogg skriver Hübinette att han har polisanmält både Alinia och Peterson, som han menar ofredade och trakasserade honom. Universitetsläraren skriver även att han inte har upprättat anmälan mot ”det 15-talet poliser” han frågade om hjälp.

”Du fick kritiska frågor”

När Hübinette delade sitt blogginlägg på X lät inte reaktionerna vänta på sig, och han hånades av många användare. En av personerna som svarade på inlägget var Alinia, som skriver följande till Hübinette:

”Du ’vädjade’ alltså till polisen om hjälp för att någon ställer frågor till dig. Varför tror du att de inte brydde sig om dig? För du var inte utsatt för något brott. Du fick kritiska frågor och försökte fly. Det var allt. Vad är brottsrubriceringen på det, enligt dig?”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter