Hundratals meter räls måste repareras efter tågurspårning

Under torsdagen spårade ett tåg delvis ur utanför Hultsfred efter en krock med ett träd. Nu visar det sig att ungefär 400 meter räls måste repareras.

I torsdags, den 22 december, krockade ett tåg med ett träd vid Herrstorpet utanför Hultsfred och spårade delvis ur. Ingen ombord skadades, men en stor del av rälsen hade däremot dragit på sig enorma skador.

Enligt trafikverket skulle reparationerna vara tillräckligt klara för tågen att kunna köra till annandagen. Men under måndagen kom nya besked, efter att skadornas omfattning blivit tydliga och vädret gjort det svårt att arbeta någon längre stund, rapporterar SVT.

Enligt den nya prognosen kommer det att dröja till den 30 december innan reparationen ska vara färdig, vilket framförallt kommer att påverka sträckan Kalmar-Linköping, där bussar kommer att ersätta tågtrafiken.

Ett sätt att komma runt problemet är att byta ut varannan sliper (de balkar som håller ihop rälsen) och sedan låta tågen passera sträcken med reducerad hastighet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter