Hur kan vi gå från sjukt till friskt?

Vi blir varje dag överösta med problem och det är lätt att känna en känsla av hopplöshet. Min uppmaning är dock att i bästa möjliga mån strunta i det, och därigenom ta tillbaka makten över våra liv och våra kroppar. Genom att återgå till uråldrig kunskap och använda den potential som vi alla besitter kommer vi hitta verktygen för att kunna leva ett friskt och rikt liv.  

Jag led personligen av en trasig kropp under en längre tid – med flera skador och krämpor – och jag har även lidit av både ångest och stress. Jag känner dock att jag har överkommit det mesta, mycket genom att gå ifrån att leva i huvudet till att leva i kroppen. Vad jag menar med det är att kroppen påverkas av alla ”måsten” och av den stress och den negativitet vi dagligen bär runt i våra huvuden. Vi kan alla genast vända detta till hälsa och välmående med träning, en positiv attityd och genom att rikta ökad uppmärksamhet till våra egna kroppar.

Jag har själv genom mitt lärande utvecklat min förmåga att känna och bli mer medveten om kroppens rörelser, exempelvis genom enkla vardagsrörelser som att känna mina fötter i marken, känna hur jag står från topp till tå och att känna varje kroppsdel när jag går. Att öka ditt fokus och bli uppmärksam på dina kroppsrörelser ger dig möjlighet att inte bara stärka din kropp utan även dina sinnen, och därigenom påverka dina tankar och känslor.  

Gör som barnen – rör dig som en vilde

Det är svårt och det krävs mycket jobb, men det är i grunden väldigt enkelt: vi behöver bli medvetna om hur vi rör oss, fokusera på att röra oss i skönhet och med karaktär. Lek som barnen, dansa, träna kampsport, lyft vikter likt en vilde. Du kan göra vad du vill, bara det ger dig glädje. Att försöka vara mer uppmärksam kommer att öka din kapacitet i allt du gör – såväl när det kommer till prestation som i vardagen.

Jag vågar säga att det är livsviktigt att vi tränar kroppen. Alla måste träna. Vi behöver inte spendera tiden på ett gym, men att träna är att röra på sig. För enkelhetens skull, se gärna till att röra dig så mycket du kan i din vardag. Din kropp är den du ska hedra mest, ge mest kärlek och mest respekt. Allt handlar självklart inte om kroppen – sinnet är en mycket viktig pusselbit, de hör nämligen ihop. Jag hävdar dock att människan besitter förlorad kunskap kring den kapacitet våra kroppar besitter. 

Allt är rörelse, rörelse är liv. Stanna upp, stressa inte, känn din kropp – det tar dig bort ifrån huvudet och in i din själ där läkningen, kraften och friheten bor.  

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter