Hyckleriet – så stora utsläpp ger klimatkonferenserna

Det är inte lätt att göra rätt när det kommer till klimatet, larmar statsmedia. Politikerna och profilerna som åker jorden runt till klimatkonferenserna bidrar själv till stora utsläpp eftersom många konferenser hålls på exotiska öar likt Mallorca, Puerto Rico och Hawaii. Nu uppkommer frågan om politikerna själva tror på ”klimathotet” då de inte verkar bry sig nämnvärt om sina egna utsläpp.

Politiker och klimatprofiler som flyger till klimatmöten för att läxa upp befolkningarna om värdet av mindre utsläpp bidrar själva till enorma utsläpp bara genom resorna, enligt en forskargrupp i Lund som SVT rapporterar om.

Forskarna har granskat utsläppen från deltagare på vad man skriver är en ”årlig vattenkonferens” som delvis fokuserar på just ”klimathotet”. Det skulle visa sig att varje deltagare släpper ut 1,3 ton koldioxid per klimatkonferens.

Klimatkonferenserna hålls ofta på vackra öar.

Flyger till exotiska öar

SVT skriver att konferenserna ofta hålls på exotiska öar likt Mallorca, Puerto Rico och Hawaii. För att ta sig till konferenserna krävs det långa flygresor för deltagarna, och en hel del flyger även privat. Väl på plats talar deltagarna gärna om sitt engagemang för klimatet, och uppmanar befolkningarna att exempelvis flyga mindre, äta mindre kött och skippa bensinbilen.

På klimatkonferenserna serveras det enligt forskarna ofta vegetarisk mat, men det tycks mest vara en symbolhandling då det är transporterna i sig som är den stora ”boven”.

Nu väcks frågan om talarna och deltagarna på klimatkonferenserna ens själva tror på ”klimathotet” då de inte tycks se några problem med långa flygresor till exotiska öar. Hade deltagarna tagit utsläppshotet på allvar hade det varit relativt enkelt att hålla konferenserna digitalt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Prata inte om ”klimathotet” det är ju en total BLUFF!!!
  Ökad mängd koldioxid, vilket man hela tiden kallar för ”utsläpp”, är bara nyttigt för allt liv på jorden och har INGENTING med en eventuell ökning av temperaturen visar ett otal forskar rapporter. Lyssna på Patrick Moore och William Happer.

  Ser man inte var bluffen syftar till är man:
  1. Direkt okunnig, alternativt korkad.
  2. Korrumperad, av pengar eller ryggdunkar i Bryssel.
  3. Man utnyttjar medvetet bluffen för att verka för en totalitär diktatur.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter