Hysteri på vänstertidningen Flamman efter förlorat mediestöd

Flera vänstertidningar förlorar sitt mediestöd efter gårdagens beslut av mediestödsnämnden. Till dessa hör Flamman vars chefredaktör anklagar regeringen för att vilja ”stänga eller styra det fria samtalet”.

Under gårdagen presenterade mediestödsnämnden sitt beslut över vilka tidningar som får tillgång till det nya mediestödet. Det nya mediestödet baseras inte som tidigare på objektiva kriterier, utan på mer godtyckliga bedömningar.

Flera vänstermedier förlorar sitt stöd

Som Frihetsnytt tidigare skrivit om förlorar flera alternativa medier sitt stöd i och med att regeringen förändrar reglerna för mediestöden. Samtidigt innebär det också nya möjligheter för de alternativa medier som är självfinansierade, som till exempel Frihetsnytt och Fria Tider.

Bland de medier som förlorar sitt stöd är dock också flera vänstermedier. Exempel på detta är socialdemokratiska partiorganet Aktuellt i Politiken, syndikalistiska Arbetaren, feministiska Fempers och socialistiska Flamman.

Flammans chefredaktör rasar

En som blivit upprörd över det som skett är Flammans chefredaktör Leonidas Aretakis. Han väljer att i ett inlägg på X kritisera regeringen direkt, trots att det formellt är mediestödsnämnden som fattat beslutet.

”Regeringen drar in Flammans mediestöd på 3 miljoner. Målet är detsamma som för kultur, folkbildning och media – att stänga eller styra det fria samtalet.”, skriver Aretekis.

Lättare för högern

Aretakis menar också i en ledartext i Flamman att högern kommer få lättare än vänstern att få finansiering för sina tidningar. Det råder ”ingen brist på högermiljonärer som vill omvandla sedelbuntar till invandringskritik”, skriver han.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter