Hysteriskt tonläge inför krismöte om SD

Riksdagspartiernas partisekreterare kommer samlas för ett krismöte om Sverigedemokraternas påstådda ”trollkonton”. Inför mötet slår flera partisekreterare på stora trumman och kräver hårda åtgärder mot partiet.

Etablissemangets drev mot Sverigedemokraternas (SD) påstådda ”trollkonton” fortsätter med oförminskad styrka. Media försöker så split inom Tidösamarbetet, medan etablerade politiker utnyttjar detta för att sänka SD och utöka kontrollen över det offentliga samtalet.

Detta har dock av SD:s partiledare Jimmie Åkesson pekats ut som ett uttryck för desperation. Åkesson framhöll att etablerad media är panikslagen över att SD:s ”beskrivning av verkligheten” tränger undan deras skönmålning av det mångkulturella samhället. Vad gäller politikerna påpekade han att bland annat Socialdemokraterna (S) utnyttjar detta för att flytta fokus från hur de ”sviker svenska folket”.

”Kalla in säkerhetsrådet”

Rapporten som attackerade fri media. Skärmavbild: FOI
Rapporten som attackerade fri media. Skärmavbild: FOI

Under måndagen kommer partisekreterarna från riksdagspartierna att samlas för ett krismöte om ”avslöjandet”. Redan innan mötet inleds är tonläget uppskruvat, inte minst bland de rödgröna oppositionspartierna, Socialdemokaterna (S), Vänsterpartiet (V), Miljöpartiet (MP) och Centerpartiet (C). Det har tidigare konstaterats att partierna försöker utnyttja drevet, vilket deras partisekreterare nu gör med full kraft.

Samtliga av dessa försöker nu peka ut SD som ett säkerhetshot, vilket har varit ett vanligt sätt att tysta meningsmotståndare. Genom att anklaga dem för att hota rikets säkerhet hoppas man kunna skrämma bort folk från att ha med dem att göra. Till exempel publicerade Försvarets Forskningsinstitut (FOI) sommaren 2023 en rapport där fria medier (däribland Frihetsnytt) pekades ut som ett ”hot mot demokratin”.

Tobias Baudin, partisekreterare för S, kräver att nationella säkerhetsrådet kallas in för att kolla upp vilka av SD:s tjänsteman som haft tillgång till regeringskansliet, rapporterar Aftonbladet. Det nationella säkerhetsrådet leds av statsministern och ansvarar för frågor som rör nationell säkerhet.

”Kasta ut SD”

Karin Ernlund. Foto: Wikipedia/ Gurkmaestro knytet/ CC BY-SA 4.0 DEED
Karin Ernlund. Foto: Wikipedia/ Gurkmaestro knytet/ CC BY-SA 4.0 DEED

C:s partisekreterare Karin Ernlund kräver att SD ”kastas ut från regeringskansliet”.

– Tidöpartierna måste agera med kraft. De borde såklart till och börja med kasta ut Sverigedemokraterna från regeringskansliet, säger hon till TT.

Synd om Miljöpartiet

MP:s partisekreterare, Katrin Wissing, försöker måla ut sitt parti som ett stort offer för ”hatet”.

– Vi vill se konkreta åtgärder, för våra partimedlemmar har i 10 års tid fått utså den här typen av hat och hot. Det är faktiskt dags för regeringen att sätta stopp för det här, säger hon till Expressen.

Som Åkesson dock påtalat har hat och hot under lång tid varit vardagsmat för sverigedemokrater. Detta har varit anledningen till att många valt att uttrycka sig politiskt under pseudonym på internet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter