Idag är sista dag för anmälan om elstöd

Måndagen den 13 februari, idag, är sista dagen att lämna in anmälan om kontouppgifter för utbetalning av elstöd, om man vill ta del av den första utbetalningen. Den som inte har anmält sig till Swedbanks kontoregister får vänta till en senare utbetalning. Bara lugn alltså, elstödet kommer.

Elprisstödet för elområdena 3 och 4, alltså mellersta och södra Sverige, kommer att börja betalas ut den 23 februari för de som har anmält sitt kontonummer till Swedbanks kontoregister senast 13 februari.

De som inte har anmält sitt konto kommer att få en avi, men då kan en avgift tillkomma.

Att vänta till sista stund med att göra saker är sällan bra. Hannes Mård, presskommunikatör på Swedbank, uppger att trycket på systemet för anmälan till kontoregistret har ökat den senaste tiden. Det brukar nå sin topp sista dagen eftersom det är många som har ovanan att vänta till sista stund.

Vi har sett ett stort intresse och ökning men några exakta siffror på hur många som registrerat sig har jag tyvärr inte, säger Mård till DN.

Avier kommer endast att skickas till de som inte har några kontouppgifter i vare sig Swedbanks, Försäkringskassans, eller Pensionsmyndighetens register. Avierna beräknas skickas ut under mars månad.

Frihetsnytt rekommenderar sina läsare att registrera sina kontouppgifter enligt denna länk.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter