IF Metall inskränker demokratin

Arbetsfrågor är inte relevanta för fackförbundet, numera är det viktigare att vara feminist och ställa upp på PK-floskler. Vill hindra att Sverigedemokrater får inflytande.

För att säkerställa att inte personer med fel åsikter kan väljas till förtroendeposter i IF Metall, har nu fackförbundet ändrat sina stadgar. För att kunna bli förtroendevald måste man dela förbundets värderingar, rapporterar Arbetet.

Att ta ställning för arbetstagarens intressen inom branschen verkar inte räknas som rätt värdering, utan fokus ligger på att man är en feministisk organisation, enligt förbundssekreteraren Martin Gunnarsson.

Syftet är att hindra sverigedemokrater

Anledningen anges vara att man vill hindra sverigedemokrater från att få förtroendeuppdrag, med hänvisning till att de inte har samma grundsyn kring människors lika värde. Exakt var Sverigedemokraterna (SD) skiljer sig åt i sin grundsyn framgår inte, förutom att de inte är socialdemokrater.

Syftet med IF Metalls grundlagsvidriga beteende är att skrämma oliktänkande till tystnad vilket har varit en arbetsmetod under lång tid för yttrandefrihetshatande personer och organisationer.

Twitter rasar

En som ställer sig positivt till IF Metalls besked är Aftonbladets vänsterprofil Anders Lindberg. I ett inlägg på Twitter kommenterar han nyheten med detta är mycket viktigt.

Dock verkar han vara den enda som ser något positivt med det hela. Kommentarerna som följer på inlägget domineras av skarp kritik mot både IF Metall och Lindberg.

En kommentar kritiserar att IF Metall prioriterar olika värderingar framför att ta ställning för arbetarnas intresse.

Frågan är hur IF Metall kommer att agera om de ska företräda en enskild medlem mot en arbetsgivare, vars värderingar stämmer bättre överens med fackförbundet än arbetstagarens.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter