Illegal invandrare dödade polsk soldat – nu råder upprorsstämning

Nu råder det upprorsstämning i den polska armén, där ilska riktas mot den liberale premiärministern Donald Tusk. I slutet av maj knivhöggs en polsk soldat av en illegal invandrare genom ett gränsstängsel, och soldater har efter detta skjutit varningsskott mot andra aggressiva migranter. Soldaterna greps dock misstänkta för bland annat olagligt bruk av skjutvapen, något som har fått många att reagera.

I slutet av maj knivhögg en illegal invandrare en polsk soldat genom ett stängsel mellan Polen och Vitryssland. Nyligen meddelade polsk media att soldaten har avlidit. Efter att soldaten knivhöggs försökte resterade soldater få kontroll över situationen, och ska ha skjutit varningsskott mot aggressiva migranter.

Donald Tusk får kritik. Foto: Wikipedia/www.flickr.com
/people/145047505@N06

Enligt tidningen Remix News har soldaterna gripits misstänkta för bland annat olagligt bruk av skjutvapen och framkallade av fara för annan, något som har fått armén att rasa. Kritik riktas nu mot den liberale premiärministern Donald Tusk, som många menar agerade fel mot personer som riskerar sina liv för att försvara den polska gränsen.

”Borde få medalj”

Robert Wyrostkiewicz, journalist och soldat, publicerade en video där han gav sin syn på händelsen. Han medger att videon är olaglig att publicera då han inte var auktoriserad att göra så, men ville ändå publicera den för att ge sitt stöd till soldaterna. I videon säger han att ”vanliga soldater hölls handfängslade av militärpolisen” efter de sköt i luften för att ”avskräcka 50 illegala migranter”. Han säger även att det finns en anledning att soldater är beväpnade, och säger att ”en soldat inte bär vapen för att vara en marionett”.

Soldaten avslutar med att säga att soldaterna som sköt varningsskott borde hedras av försvarsministern som borde ”ge grabbarna en medalj och skaka deras händer”.

Att premiärminister Tusk sviker gränssoldaterna kan få som konsekvens att nationalistiska krafter likt Lag och rättvisa (PiS) ökar i stöd, då partiet vill säkra gränserna och öka stödet till gränssoldaterna.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter