Ilska i Irak när ”svenska” gängkriminella begår brott i landet

I Irak är ilskan stor över den importerade kriminaliteten i Sverige, som nu har spridit sig till Mellanöstern. Detta säger en Mellanösterexpert efter att fyra ”svenskar” dömts till döden i landet misstänkta för bland annat mord och narkotikabrott.

På kort tid har fyra svenska medborgare dömts till döden i Irak, där tre personer dömts för mord på en gängledare och den fjärde för narkotikabrott. Nu säger Mellanösternexperten Alexander Atarodi att irakierna har tröttnat på den ”svenska” gängkriminaliteten då den även drabbar deras land i allt högre utsträckning.

– Man ogillar skarpt det faktum att den svenska kriminaliteten har fått fotfäste i landet och destabiliserar det irakiska samhället som fortfarande lider av tiden från IS. Det här är en väldigt viktigt fråga för Irak, säger Atarodi till SVT.

Kan leda till försämrade relationer

Den 35-årige utländske man som dömts till döden för narkotikabrott ska enligt SVT innehaft 350 gram cannabis, och mannens advokat säger att dödsstraffet inte ligger i linje med brottet. Enligt Atarodi är Irak mån om att deras territorium ”inte ska användas som bas för varken terrorattacker eller kriminell verksamhet”, och nu tar landet krafttag mot narkotikabrottsligheten.

Att ”svenska” gängkriminella begår brott i Irak kan leda till försämrade relationer mellan Irak och Sverige. Relationen var även sedan tidigare spänd på grund av de återkommande koranbränningarna i Sverige.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Det är obegripligt att länder som drabbas av ”svenska” brottslingar inte agerar beslutsamt.
    1. Kallar upp ambassadör 2., avbryter diplomatiska förbindelser , 3. Kräver att svenska politker utlämnas till internationell domstol .4 Om inget annat hjälper 5. Förklara krig.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter