Imam skulle ha utvisats – döms till fängelse för misskött anmälningsplikt

En imam, som bidragit till radikalisering av islamister i Sverige och skulle ha utvisats 2019, har blivit kvar i Gävle. Nu döms han till fängelse för att ha misskött sin anmälningsplikt.

Imamen Fekri Hamad, även känd som ”Västerås-imamen”, bedömdes 2019 av Säkerhetspolisen (Säpo) ha varit en av sex imamer som 2019 dömdes till utvisning för sin omfattande roll i att radikalisera islamister i Sverige. Samtliga hade kopplingar till den salafistiska inriktningen av islam, en bokstavstroende tolkning av tron som anser att de religiösa texterna inte ska omtolkas. Saudiarabien utgör den största finansiären av salafistisk expansion i Mellanöstern och Europa.

Men trots domen och trots att Säpo pekade ut honom som ett hot mot rikets säkerhet, utvisades aldrig Hamad från Sverige, med hänvisning till en hotbild i sitt hemland. Istället kunde han verka fritt i samhället och flyttade till Gävle, något som väckte hård kritik.

Istället skulle Hamad regelbundet anmäla sig hos polisen, något som han bevisligen inte gjort, då han nu döms till en månads fängelse för att misskött anmälningsplikten, rapporterar SVT.

Trots att Hamad pekats ut som ett allvarligt säkerhetshot av Säpo och bevisligen inte har planer på att hålla sig till kraven från rättsväsendet, kan han röra sig fritt i Sverige och med all sannolikhet fortsätta sin radikalisering på svensk mark.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter