IMF i armkrok med WEF för medborgarlön

IMF-chefen Kristalina Georgieva gjorde nyligen uttalanden där hon kräver att regeringar ska bli mer aktiva i att subventionera mat- och energikostnader för sina medborgare. Sådana åtgärder förmodas vara föreberedelser för att på sikt införa arbetsfri basinkomst för alla.

Det var i slutet av maj som IMF-chefen uttalade sig för BBC. Hon sade då att stöd till medborgarna måste erbjudas ”helst genom att ge subventioner/bidrag [eng: subsidies] direkt till människor”.

”Inflations- och stagflationskris öppnar många dörrar och skapar behändiga möjligheter för globalister besatta av den totala centraliseringens ideologi”, kommenterar ZeroHedge. ”En nyckelaspekt av den agenda om ”delad ekonomi” som WEF för fram är konceptet UBI (Universal Basic Income, basinkomst). Om myndigheterna blir ekonomins bärande pelare och den främsta källan till nödvändiga varor för en stor del av befolkningen, minskar sannolikheten betydligt för folkligt motstånd mot tvångsåtgärder från myndigheternas sida.”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter