onsdag, 30 november

Inbördeskrig i Partiet Nyans

Partiet Nyans håller på att gå under av interna splittringar.

I valet 2022 blev Partiet Nyans största parti utanför riksdagen och lyckades med att införskaffa mandat både i Landskrona och Botkyrka kommuner. Men trots det lyckosamma valresultatet så råder allt annat än harmoni inom partiet. Detta rapporterar Doku och Expressen.

Protestmöten och avhopp

Protestmöten har hållits och flera personer har dessutom lämnat partiet frivilligt. Den allmänna kritiken riktas mot ledningen och framförallt partiledaren Mikael Yücksel, som beskrivs som ”diktatorisk” i sitt sätt att vilja toppstyra partiet. Flera personer har också vittnat om raseriutbrott och utskällningar när kritik har framkommit mot Yücksel.

Vittnesmålen: ”En sekt”

I ett facebook-inlägg skriver partiets grundare, Hassan Khan, att han kräver partiledarens Mikael Yücksels avgång, för att partiet inte ska bli en ”sekt”.

Han har inte accepterat någon kritik och vi fick inte inflytande över vallistorna. Under hela valrörelsen fick vi inte veta vem som är i valberedningen eller valkommittén. Det är Mikail Yüksel som är styrelsen, han styr allt, kommenterar partimedlemmen Zubair Hussain.

– Jag är en hund framför honom. Ännu värre, en hund har mer respekt, han behandlar mig som ett coronavirus, säger en medlem som väljer att vara anonym.

Svar på kritiken

På kritiken svarar partisekreteraren Rami Hussein att ”Det pågår någon form av myterikampanj.”

Islamiseringen

Inför valet i höstas uttryckte många oro och såg stora risker med ett islamistiskt parti som vill förändra svenska grundlagar. Den senaste tidens interna konflikter får nu många bedömare att ifrågasätta om partiet ens kommer att existera inom en snar framtid.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

00:06:04

Svensk ekonomi i uppförsbacke

- Annons -

Liknande artiklar