Indiens utrikesminister: Soros är farlig!

Aktivistmiljardären George Soros sa i ett tal i torsdags att Indiens president Narendra Modi inte är en demokrat. Nu kontrar Indiens utrikesminister med att Soros är gammal, rik, full av åsikter och farlig. ”Vi känner till farorna med inblandning utifrån”, fortsatte den indiske ministern.
President Narendra Modi
Foto: Wikipedia/ Government of India

Det har blossat upp ett bråk mellan ett av världens mäktigaste länder, Indien, och aktivismfinansiären George Soros. Det var i ett tal i torsdags inför säkerhetskonferensen i München som George Soros sa att Indien visserligen är en demokrati, men att president Narendra Modi inte är en demokrat, skriver Reuters.

Som svar på det kontrade den indiske utrikesministern Subrahmanyam Jaishankar vid en konferens i Sydney på lördagen att Soros kommentar var typisk för en ”euroatlantisk syn”. Det är Indiens väljare som har bestämt ”hur landet ska styras”, påpekade Jaishankar.

”Vi känner till farorna med inblandning utifrån”

George Soros. Foto: Wikipedia/ Copyright by World Economic Forum. swiss-image.ch/Photo by Sebastian Derungs.

Han sa att det behövs en debatt om demokrati i den demokratiska världen och att Soros är ”gammal, rik, full av åsikter och farlig” avseende sina kommentarer om Indien. Jaishankar menade att det behövs en debatt om vilka värderingar som definierar en demokrati när världen återställs och blir mindre euroatlantisk.

– Han är gammal, rik, full av åsikter och farlig, för vad som händer är att sådana människor och sådana åsikter och sådana organisationer – de investerar faktiskt resurser i att forma berättelser, sade Jaishankar.

– Detta oroar oss. Vi är ett land som genomgått kolonialism, vi känner till farorna med vad som händer när det finns inblandning utifrån, tillade han.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter