Inflationen den högsta på 30 år

Inflationen är den högsta sedan 90-talets finanskris

Inflationen fortsätter att stiga, till 11,5 procent, vilket även innebär att 7 års reallöneökningar gått förlorade. Enligt Olle Felten är det på grund av att vi måste följa EU:s elmarknadsdirektiv.

Under november fortsatte inflationen att öka, från att ha legat på 10,9 procent i oktober, till 11,5 procent i november. Detta är den högsta nivån sedan finanskrisen på 1990-talet, rapporterar Tidningen Näringslivet.

Prognoser som presenterats innan talade för att inflationen skulle landa på 11,6 procent, vilket sågs som positivt att den i slutändan landade på 0,01 procent mindre än beräknat.

Men då denna nivå precis gjort att sju års reallöneökningar gått förlorade, enligt SVT, så är det nog en klen tröst för gemene man.

Förre riksdagsledamoten: ”Vi blir tvingade av EU:s direktiv”

Frihetsnytt har talat med Olle Felten, tidigare riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, samt tidigare ledamot i Skatteutskottet och Riksbanksutskottet.

Enligt Felten är det bland annat energipriserna som tvingat upp inflationen, vilket är ett resultat av att Sverige måste följa EU:s elmarknadsdirektiv och prissättning.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter