Inflationen tvingar svenskar till Stadsmissionen – i onödan

När inflationen stiger och priset på matvaror går upp, söker fler människor – även svenskar – hjälp av frivilliga hjälporganisationer. Som vanligt när det gäller svenska problem beror alltihop på politiskt självskadebeteende.

Priserna på livsmedel har enligt Matpriskollen ökat med 8 procent – men inte på årsbasis utan bara hittills i år. Vad gäller inflationen har vi bara sett början. Enligt Karin Brynell, vd för Svensk dagligvaruhandel uttalade sig idag i Dagens Eko.
– Som konsument ska du inte vara orolig för att maten tar slut, men den lär ju bli dyrare”. I en intervju den 9/7 sade hon att flera prisdrivande faktorer inte har ”slagit igenom” ännu.

”Himla dyrt i butikerna”

Statistiska Centralbyrån ansåg för fem år sedan att endast en procent av befolkningen i Sverige levde i fattigdom. Detta verkar ha ökat.
– Det har blivit så himla dyrt i butikerna just nu. Med ”matkassen” klarar jag mig bra, det räddar mig, säger Caroline som är en av dem som vänder sig till Stadsmissionen i Uppsala. Dagens Eko bekräftar att de hungriga som har sökt sig till matcentralen på sistone ofta är barnfamiljer och pensionärer med låg pension, som tidigare precis har klarat sig på sina inkomster men som fått det svårt i och med den stigande inflationen.
– Totalt finns det över 380 barn inom de behövande familjerna som söker sig hit, det är extra viktigt för dem att få det de behöver, menar Johanna Rudmark Hagström vid Stadsmissionen i Uppsala.

Även Eva Donell, ordförande för Blågula Korset, har känt av hur prisökningarna sätter ökat tryck på de allra fattigaste. Organisationen hjälper hemlösa svenskar i hela landet.

Stadsmissionen är verksam på ett 30-tal orter i landet och hjälper både svenskar och utlänningar i behov av mat och husrum. De livsmedel som delas ut av Stadsmissionen runt om i landet är produkter som levereras gratis från distributionskejdan på grund av att ett färskhetsdatum närmat sig eller passerats.

Som man röstar får man äta

Samtidigt har inflationsproblemet enkla orsaker – och enkla lösningar. Enligt Dagens Eko beror inflationen huvudsakligen på två orsaker
a) två år av pandemi
b) sex månaders krig i Ukraina.

De uppräknade orsakerna döljer det ansvar som vilar på SVT:s överordnade, de politiska makthavarna. En riktigare beskrivning är följande.
a) två år av politiskt beslutade begränsningar av produktion och rörelsefrihet på grund av en ”pandemi” som inte existerade enligt den normala definitionen av detta ord;
b) sex månader av politiskt beslutade bojkotter. Bojkotterna infördes på grund av ett krig vars krigsorsaker under ett årtionde underblåstes frenetiskt av samma västliga politiker som nu gör allt för att förlänga kriget med hjälp av vapenleveranser.

Två ytterligare faktorer driver på den annalkande hyperinflationen – båda lika onödiga.

c) två år av explosionsartad ökning av penningmängden – som beslutats på grund av begränsningarna som politikerna själva infört.
d) ytterligare politiska begränsningar, som blivit allt mer kvävande för jordbruk och industri. Politikerna problematiserar västvärldens produktiva verksamhet med utgångspunkt från politiskt och medialt uppiskade inbillningar om en kris i relationerna mellan de olika gaser som utgör luften kring vårt jordklot.

Bedömare menar att godtrogna svenskars valbeteende, nämligen att stödja i stort sett vilka politiker som helst som presenteras av massmedia, är den allvarligaste orsaken till inflationsproblemen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter