Ingen ny regering utsedd – ministerlista i övermorgon

Ulf Kristersson, partiledaren för det näst största borgerliga partiet, lovar nu att presentera den nya regeringen på fredag. Bland ministrarna kommer det största borgerliga partiet, Sverigedemokraterna, att lysa med sin frånvaro.

Den nya tidtabellen förkunnades klockan 11:50 idag av Ulf Kristersson, tilltänkt statsminister. På fredag lovade Kristersson presentera en lista över vilka 21 borgerliga politiker som ska få bli ministrar – eller som den formella titeln lyser, statsråd – under denna mandatperiod.

Vart tog SD vägen?

SVT:s journalist Elisabeth Marmorstein har för sin del med säkerhet förklarat att Sverigedemokraterna inte kommer att ingå i den nya regeringen.

Normalt sett röstar ett stort partis riksdagsledamöter nej till varje regeringsförslag där ingen från det egna partiet finns representerad. I fallet med Sverigedemokraterna förmodar bedömare emellertid att partiets ledande män av olika skäl är nöjda med sina roller som företrädare för ett oppositionsparti.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter