Ingen stöder Reinfeldts försök att bli ordförande för SvFF

Svenska Fotbollförbundets valberedning föreslog Fredrik Reinfeldt att bli ny ordförande. Efter förslaget har Reinfeldt vägrat uttala sig och ställa upp i debatt och nu visar det sig att ingen öppet stöder hans ambition att ta över ordförandeskapet.

När Svenska Fotbollförbundet (SvFF) föreslog den tidigare statsministern och moderata partiledaren Fredrik Reinfeldt var det många som höjde på ögonbrynen.

Omedelbart efter nomineringen fick beslutet kritik, dels för att Reinfeldt inte har någon koppling till fotbollen men även för hans dåliga rykte efter sin politiska karriär. Flera började även spekulera i att beslutet att nominera honom skulle vara en belöning för tidigare genomförd politik, vilket Frihetsnytt rapporterat om.

Reinfeldt har vägrat uttala sig

Kritiken mot den tidigare statsministern stannade inte vid hans uppenbara icke-koppling till svensk fotboll utan den blev värre när det stod klart att han konsekvent vägrat att uttala sig i media om sina ambitioner att ta över ordförandeskapet för SvFF.

Utöver den presskonferens som hölls av valberedningen, där det framgick att de nominerat Reinfeldt, har han inte uttalat sig till media en enda gång. De andra nominerade har tackat ja till debatter med Reinfeldt men han har vägrat, vilket även det lett till ännu mer kritik.

Inget distriktsförbund stöder Reinfeldt

SvFF är indelat i 24 olika distriktsförbund och mellan den 23 februari och den 11 mars håller alla förbunden sina årsmöten. I samband med dessa möten har flera av förbunden meddelat vem de kommer att rösta på.

Fredrik Reinfeldt är nominerad av valberedningen men ställs mot Caroline Waldheim och Lars-Christer Olsson som hittills har ett mycket högre stöd än Reinfeldt.

Aftonbladet Sportbladet har pratat med 16 av de 24 distrikten varav 8 har bestämt sig för vilken kandidat de ska stå bakom. Olsson har hittills stöd av 5 distriktsförbund och Waldheim har stöd från 3. Ännu har inget distriktsförbund öppet visat sitt stöd till Reinfeldt men det återstår fortfarande 16 stycken som ska offentliggöra sitt beslut.

Flera förbund har också öppet visat sitt missnöje med att Reinfeldt blev nominerad och kan bli ordförande. Bland annat har ordförande för Norrbottens Fotbollförbund, Robert Lindström, sagt att han inte förstår hur valberedningen kom fram till att Reinfeldt skulle vara en bra kandidat till ordförandeposten.

– För att vara uppriktig, jag kan inte förstå hur valberedningen kom fram till att förorda Fredrik Reinfeldt och att en stor del av fotbollsrörelsen skulle stå bakom Reinfeldt. Det är ett väldigt tråkigt felbeslut utifrån vad vi tycker och den uppfattningen jag fått från många andra. Enligt min mening så står stora delar av Norrland bakom Lars-Christer Olsson, säger Lindström till Sportbladet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter