Inget svenskt Natomedlemskap i sommar

Ungern kommer inte att rösta om ett svenskt medlemskap i Nato innan hösten och turkarna är återigen förbannade över svensk yttrandefrihet. Med andra ord, det kommer inte att bli en Natosommar för Sveriges del.

De svenska politikerna har in i det sista hoppats på att få in Sverige i krigsalliansen Nato inför det stora mötet som äger rum i Vilnius den 11-12 juli. För att uppnå detta har man varit beroende av att de två återstående länderna som ska godkänna den svenska ansökan, Turkiet och Ungern, ratificerar den. Men så kommer inte att ske.

Det ungerska parlamentet meddelar att man inte kommer att rösta om ansökan innan sommarledigheten, utan tar tag i det under hösten, rapporterar Associated Press.

Samtidigt är den turkiska regeringen upprörd över att en ny koranbränning ägt rum i Stockholm, vilken Frihetsnytt rapporterade om. Flera regeringsföreträdare har fördömt att manifestationen gavs tillstånd, däribland utrikesminister Hakan Fidan, rapporterar SVT. Hade det inte varit för att turkarna redan skjutit ned den svenska regeringens förhoppningar om ett medlemskap innan mötet i Vilnius, så hade man sannolikt gjort det efter onsdagens koranbränning.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Vad gör Billström nu ? Gråter ?? Och Ulf K. har iaf. slutat med sin flinande .
    Det enda vettiga är eld upphör -en neutral zon mellan länderna-och så får man gå vidare med förhandlingar , medling och att bena upp problemen.
    Sverige har redan pumpat in 80 miljarder i kriget .
    Pengar som skulle behövts till bl.a. upprustning av järnvägar och vanliga vägar , för att nämna något.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter