Inget vatten i Piteå om vattentorn töms

En rejäl vattenläcka i en matarledning i Piteå kan innebära att vattentornet i Munksund töms på vatten och Piteå kommun kan bli utan vatten i två dygn. Om du bor där kan det vara bra att redan nu förbereda dig på vattenbrist.

2 400 adresser i Piteå kommun riskerar att bli utan vatten i två dygn, när en vattenläcka i en matarledning kan komma att tömma vattentornet som försörjer områdena Munksund, Skuthamn, Haraholmen, Pitsund och vidare mot Jävre, rapporterar SVT.

Enligt Fredrik Bellander, VA-chef på kommunala Pireva, har man uppmanat kommuninvånarna att hushålla med vattnet. Vattennivån i tornet fortsätter att sjunka och kommunen har stängt Äventyrsbadet i Piteå för att spara på vattnet.

Redan nu kan det därför vara bra att förbereda sig på vattenbrist. Frihetsnytt har publicerat ett antal artiklar som rör krisberedskap, däribland just vattenavbrott, vilket kan läsas via länken nedan.

En kort sammanfattning av artikelns innehåll:

  1. En vuxen person förbrukar 3-5 liter vatten per dygn
  2. Enligt MSB ska du klara dig själv i 1 vecka, helst längre
  3. Frys in vatten i väl rengjorda PET-flaskor. Fyll inte upp hela flaskan
  4. Förvara färskt vatten i behållare mörkt och svalt
  5. Koka vatten om du är osäker på kvalitén.
KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter