Insändare: Gotland borde följa Ålands exempel

Detta är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Sveriges överbefälhavare Miсael Bydén sa: ”Den som kontrollerar Gotland kontrollerar Östersjön. Det fanns en tid då vår militära närvaro var reducerad till bara en frivillig hemvärnstrupp på ön. De fredliga tiderna är över”.

De fredliga tiderna är inte över. Det är den ömtåliga freden som vi håller. Vi borde stärka fred och säkerhet men inte trupperna på ön.

Att beväpna och fylla den strategiska ön med soldater är precis vad som fienden väntar på. Då blir den en legitim måltavla. Gotland har liknande strategiskt läge som Åland. Och det finns i diplomatins historia inget bättre prejudikat än Ålands demilitariserade och neutraliserade status. Åland drabbades minst under kriget just därför att det inte fanns några militära mål.

Alla tankar att använda Gotland som plattform för flygfall, missiler med lång räckvidd samt marina stridskrafter behöver avfärdas. Vi kan skapa fred och säkerhet på ön Gotland. Fredliga tiderna fortsätter och vi måste bevara dem.

Mikael Petersson, boende på Gotland i Visby


Vill du också skriva en insändare?
Frihetsnytt tar tacksamt emot insändare från våra läsare. Vi vill att alla åsikter ska komma till tals och vi uppmuntrar till debatt och dialog. Om du vill skriva en insändare och få den publicerad kan du skicka den till redaktionen@frihetsnytt.se.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

 1. Ja varför inte ?

  När USA:s sydstater försökte frigöra sig från jänkarna blev det inbördeskrig.
  Det är lite av samma känslor när Sovjetunionen föll samman och blev en massa små länder ….
  Den ryska björnen känner sig ledsen och sårad när ”ungarna ” söker sig till den amerikanska sidan. Tonåringar som inte förstår sitt eget bästa och söker snabba kickar med USA kultur och snabbmat ….om jämförelsen tillåts.

  Gotland kan gärna bli en neutral zon.

  Smilfinken försätter oss i en farlig situation.

  Jag vill inte bli inblandad i Ukrainas konflikt med Ryssland.
  Det är en totalt onödig konflikt som kunde varit bilagd om inte odräglige knölfödan britten Boris Johnson lagt sin näsa i blöt.


  Tur att vi har Frihetsnytt när MSM , SVT , TV 4 går i samma ledband…….

  Hoppas att någon skickar in allt mellan en hundralapp eller mer ..

  BG 5603-6999

  Jag har förstått att det är OÄNDLIGT mycket
  mer arbete att göra och driva ett sådant här forum än man som vanlig tittare förstår.

  Bara att spela in filmer …göra intervjuer , klippa redigera osv..
  Man måste verkligen brinna för yttrandefrihet och fosterland om man skall orka.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter