Inte bara hjärtproblem: Studie visar att dos 3 förvärrar covidinfektioner

I en forskningssstudie från i somras, som först nu blivit officiell, får vi förklaringen till de ändlösa vågorna av coronainfektioner i de mest vaccinerade länderna. Allt tyder på att antikropparna efter tredje dosen försämras så mycket att viruset kan härja fritt. Studien är publicerad i Science Immunology.

Igår morse rapporterade Frihetsnytt om en läkarstudie som visat att två doser av covidpreparaten kan orsaka hjärtmuskelinflammation – vilket förmodligen är skälet till den överdödlighet som följt efter massvaccinationerna.

Nu kommer den ledande vetenskapspublikationen Science med fler oroande nyheter för alla de som tagit tre doser av mRNA-preparaten. Paradoxalt nog försvagas en avgörande del av immunsystemets Covid-försvar efter den tredje dosen. Detta gör att man inte bara lättare blir sjuk – dessutom blir sjukdomen längre och svårare än om man blivit sjuk utan injektioner.

Slöa antikroppar tränger ut sunda

Vad som händer är att upprepade injektioner av mRNA-preparat lurar kroppen att tillverka mer av en viss, mindre potent, typ av antikroppar. Dessa i sin tur tränger undan friska antikroppar som hade kunnat göra aggressiva angrepp mot viruset. Tredje dosen ger därför en större risk för att insjukna av Covidsmittan. Den gör dessutom att de som smittas får ett längre och svårare sjukdomsförlopp. Författarna hittade inte någon liknande förändring hos personer som fick andra Covid-vacciner – bara hos sådana som fått mRNA.

Den tyska studien tyder även på att risken för vissa autoimmuna sjukdomar ökar, även om detta samband är mer spekulativt. Fynden kan hjälpa till att knyta samman fallrapporter av post-mRNA autoimmuna störningar som lupus – men framförallt förklarar studien de oändliga vågorna av covid-19 i länder som redan är genomvaccinerade. Omicron-varianten, som ursprungligen betecknades som ofarlig, har växt till en stor livsfara. Japan – där nästan alla vuxna är vaccinerade och boostade – satte i julas ett nytt sjudagarsrekord för Covid-dödsfall.

Ett halvårs fördröjning

Elittrogna politiker har under de senaste två och ett halvt åren visat en extrem brådska med allt som har med vaccin att göra. President Donald Trump gick i täten med Operation Warp Speed, som gick ut på att vaccinen skulle sättas i armarna på folk med eller utan testning.

Men när det gäller vaccinskador är det ingen brådska. Den explosiva tyska rapporten publicerades den 22 december i Science Immunology och tidskriften försöker i sin presentationstext tona ner studiens betydelse. Detta kan bero på att man, som många av de ansvariga, inte i första hand bryr sig om folkhälsan men desto mer om sitt eget skinn – tidskriften hade nämligen kunnat publicera denna studie redan i juli 2022, när den blev färdig. Men man publicerade den alltså först i slutet av december. Undanhållandet av dessa fakta under sex månader har med säkerhet, åtminstone indirekt, orsakat många dödsfall i exempelvis Sverige, Japan och Tyskland där många äldre blivit trippelvaccinerade.

Inte i DN – sannfärdiga studier om agendasättande covidpreparat. Foto Holger.Ellgaard

Massmedias roll är den vanliga: De större massmedierna skriver alltjämt gärna om coronaviruset, men i vanlig ordning filtrerar redaktionscheferna nyheterna på det sätt som den finansiella eliten föredrar. Alltså på det sätt som leder till värst skador och flest dödsfall bland tidningarnas läsare.

Ett exempel är DN, som enligt Bonnierkoncernen sätter ”agandan” i Sverige. Detta blad har ägnat sig åt en märkligt form av nyhetsförmedling genom att påstå att någon i USA har gjort en ”stor studie” med ”nästan 300 miljoner” patienter. Denna ofattbart omfattande studie ska ha bevisat att mRNA-doserna är ”säkra”.

Talande nog har Frihetsnytt behövt leta på Substack för att hitta nyheten om den aktuella tyska studien.

Tre klasser av Immoglobulin G

Liksom många andra forskare mätte forskarna de anti-spikprotein-antikroppar som människor producerar efter Covid-vaccination. Både mRNA- och DNA injektioner får kroppens celler att producera spikproteiner som de som finns på ytan av coronaviruset.

Dessa proteiner får sedan immunsystemet att göra antikroppar – Y-formade proteiner som fäster på spikarna. Vid en riktig coronavirusinfektion fastnar de vaccingenererade antikropparna på ytspetsarna på coronaviruset och hindrar det från att fästa vid våra celler.

De tyska forskarna bekräftade hundratals liknande studier och fann att nivåerna av antikroppen Immunoglobulin G, eller IgG, steg dramatiskt efter den andra och tredje mRNA-dosen. Detta har varit hela meningen med de upprepade mRNA-doserna.

Men sedan tog de tyska forskarna ett steg som andra forskare inte har tagit: De tittade på den specifika undertypen av IgG-antikroppar som hade producerats över tiden. IgG-antikroppar finns i fyra underkategorier, kallade IgG1 till IgG4. IgG1 är det vanligaste, medan IgG4 är det minst vanliga och står för mindre än 5 procent av alla IgG-antikroppar under normala omständigheter.

Till skillnad från de andra tre antikropparna i sin klass gör IgG4 föga för att hjälpa andra immunsystemceller att attackera virus- eller bakterieinkräktare. Jämfört med andra IgG:er främjar det sällan ”fagocytos”, den process genom vilken andra immunceller ”äter” viruset eller bakterierna som antikroppen har fäst sig vid. En recension som gjordes redan 2017 fann att Ig64 ”spelar en begränsad roll i immunförsvaret.

När de tyska forskarna tittade på hur klasserna av IgG-antikroppar förändrades över tiden såg de något de inte förväntade sig: Kort efter en andra mRNA-dos hade vaccinerade personer nästan inga IgG4-spikproteinantikroppar. Endast 0,04 procent av alla IgG-antikroppar var IgG4 vid den tidpunkten.

Men sedan började nivån av IgG4-antikroppar att stiga. Och de skjuter i höjden efter det tredje dosen och toppade 19 procent ungefär sex månader senare. Med andra ord steg de från en på 2 500 kort efter det andra skottet till cirka en på 5 några månader efter det tredje.

Hos personer som hade blivit smittade efter att ha fått en tredje dos ökade andelen IgG4-antikroppar ytterligare. I vissa fall blev de odugliga antikropparna mer än hälften av alla antikroppar, fann forskarna.

Forskarna kontrollerade sedan om ökningen av IgG4-antikroppar efter den tredje dosen hade någon märkbar effekt på människors totala förmåga att förstöra viruset. Det hade den:

Serum som togs efter den tredje vaccinationen och normaliserades till mängden anti-spik-antikroppar gav signifikant lägre fagocytiska poäng än serum från samma donatorer efter två doser.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter