Inte ens israelerna vill attackera Iran

Tre fjärdedelar av israelerna vill inte attackera Iran efter den stora attacken i lördags. Detta visar en färsk undersökning.

Times of Israel rapporterar om en undersökning från Hebrew University som visar att den israeliska befolkningen inte vill att Israel slår tillbaka mot Iran efter den omfattande missilattacken i lördags. Bakgrunden till Irans attack var att Israel den 1 april dödade fyra högt uppsatta iranska militärer i Syrien.

Totalt är det 74 procent som vill undvika en attack mot Iran ”om det undergräver Israels säkerhetsallians med allierade”.

25 procent av de tillfrågade anser att Israel ska genomföra en motattack mot Iran även om det skadar relationen till Israels allierade.

56 procent av de tillfrågade anser att Israel ”bör reagera positivt på politiska och militära krav från sina allierade” i syfte att säkra ett hållbart försvarssystem över tid.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter