onsdag, 28 september, 2022

Internetstiftelsen håller misslyckad censurkonferens

Internetstiftelsen infiltrerad av PK-rörelsen

Professionella vänsteraktivister på internet och en Kalifornienbaserad PK-professor förfasades i 1,5 timmar över det fria ordet. På Internetstiftelsens YouTube-kanal med 6000 prenumeranter lyckades den filmade debatten skrapa ihop 4 likes.

Internetstiftelsen, IIS, som tidigare varit knuten till Stockholms universitet poängterar numera sin privata och affärsmässiga natur. IIS är den instans som ansvarar för toppdomänerna .se och .nu. Men i sin nuvarande visionsförklaring säger man sig även ha uppgiften att bidra till en ”positiv utveckling” av den svenska delen av internet och poängterar att ”alla” ska ”våga” använda detta nätverk. Eventuella misstankar om att dessa plattityder är kodord för stiftelsens förhoppning om att få delta i censur och uteslutning av oppositionella från internet styrks av den makabra konferens som avhölls den 12/5.

Robin Vetter, Internetstiftelsen, konferensledare. Foto Skärmdump YoutTube

Konferensen inleds med en timmas föreläsning av en USA-baserad professor som stolt berättar om det enorma nätverk av vänsterliberala aktivister i västvärldens universitet som livnär sig på att motarbeta konspirationsteorier. I den påföljande paneldeabatten inleder professorn med en apell för mer censur, eller som han själv uttrycker det, ett nödrop för ”att inte falla i toleransparadoxens fälla”. Med hjälp av ”stridbara” insatser mot de folkkamrater som inte är på vänsterakademikernas linje får samhället äntligen plats för ”det goda demokratiska samtalet”.

#Jagärhär går igen

Professorn får entusiastiskt stöd från en androgyn varelse, Kalle Thunell, som presenteras som nätaktivist och moderator i Facebook-gruppen #jagärhär. Denna hashtag har numera ingenting med batikhäxeri att göra utan representerar ett internationellt nätverk som bedriver koordinerad vänsteraktivism på sociala medier. Under debatten framgår mellan raderna att Thunell är yrkesmässigt sysselsatt i detta nätverk, som går ut på att systematiskt störa Facebookanvändares samtal och diskussioner genom att skriva politiskt korrekta kommentarer – förmodligen även göra anmälningar under många olika identiteter. Thunell författar rapporter till sina överordnade. Han och hens kollegor ”är med i sammanhang när vi kartlägger hur det ser ut” på sociala medier. Den unge mannen framhåller att vi visserligen ”inte bör tysta det demokratiska samtalet” men att vi ändå måste göra detta eftersom Facebook i Sverige inte utkräver tillräckligt ”ansvar” för vad medborgarna skriver till varandra. Thunell exemplifierar med en sida som ”kontrolleras av SD” där det sker ”otroligt många dödshot mot tjänstemän och politiker”, ”planering av stormning av riksdagen å så dära”. Vilken Facebooksida som avses ville Thunell inte uppge. Därefter handlade det mesta av diskussionen om hur de myriader av fåntrattar som på ingår i #jagärhär och andra nätverk ska agera då de lägger sig i andras samtal på sociala medier. Kalle Thunells recept är att ”våga ta plats som privatperson”.

Besparingspotential i universitetsvärlden

Bedömare menar att människor i den produktiva delen av samhället skulle häpna om man insåg hur många personer som avlönas i den myllrande aktivitet som pågår inom myndigheter och akademiska förvaltningar med enda syfte att försöka motverka spridningen av nya idéer i samhället. Besparingspotentialen räknat i skattepengar är enorm, för att inte tala om möjligheten till förbättring av den allmänna stämningen, för att inte säga livskvalitén inom de många institutioner som idag förpestas av dessa störande moment.
KATEGORI

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

- Annons -

Liknande artiklar