Intervju med Magnus Söderman om att utkräva ansvar

Ett inlägg från en invandringskritiker, som för inte länge sedan var en del av etablissemanget, ledde till en diskussion om vilket ansvar personer har för att ha förstört Sverige, även om de har svängt. Medieprofilen och nationalistiske veteranen Magnus Söderman var den som lyfte frågan och utvecklar sina tankar i en intervju med Frihetsnytt.

I helgen lade den ”liberalkonservativa” nättidningen Ledarsidorna, som drivs av Johan Westerholm, upp ett inlägg på X (tidigare Twitter) där skribenten (vilket ska vara Westerholm) tar upp de sju år av hets som denne upplevt.

Orsaken är en artikel från 2016, som beskriver de enorma problem som kopplas till mångkulturella stadsdelar runtom i Sverige, och hur problemen kunde kopplas till invandringen. På grund av detta blev skribenten utsatt för smutskastning och rasiststämpling.

I inlägget gör skribenten anspråk på att ha förstått problemen i ett tidigt skede och noterar att det är flera aktörer, vilka tidigare varit delaktiga i att tysta kritiska röster, som nu gör anspråk på att de ”var de första att se ljuset”. Inlägget avslutas med en uppmaning om att läsarna ändå ska påminna dessa aktörer om deras skuld.

Nationalistveteranen: ”Kom ihåg din egen skuld”

Men jämfört med många andra aktörer inom den invandringskritiska och nationalistiska rörelsen, har personen bakom Ledarsidornas X-inlägg vaknat förhållandevis sent, vilket uppmärksammas av ett antal användare.

En som kommenterar inlägget är Magnus Söderman, styrelseledamot i den nationalistiska föreningen Det Fria Sverige (DFS), samt känd från medieprojekt som Svegot, Radio Motgift och Radio Framåt med flera, samt veteran sedan tonåren i den nationella rörelsen.

I ett svarsinlägg till Ledarsidorna uppmanar Söderman skribenten att se över sin egen skuld i att Sverige ser ut som det gör. Han frågar personen om denne fortfarande är med i SAP (Sveriges socialdemokratiska arbetareparti, det mer formella namnet på Socialdemokraterna), vilket denne ska ha gått med i 2006. Under de år som gått sedan dess har Socialdemokraterna, liksom sju av de andra riksdagspartierna, haft en stor roll för att genomföra den mångkulturella utvecklingen i Sverige.

Söderman frågar även skribenten var denne fanns 1990, samt vid demonstrationerna efter gruppvåldtäkten i Rissne och mordet på Daniel Wretström, vilka båda inträffade år 2000. Under alla år som Söderman, och många andra med honom, var aktiva med att motverka den destruktiva utvecklingen, låtsades flera av de personer (som nu svänger) som inget och antingen tolererade, eller deltog i trakasserierna mot de som uppmärksammade problemen.

Söderman avslutar sitt inlägg med att uppmana skribenten att rannsaka sig själv, på samma sätt som denne förväntar sig att de, som vaknat upp efter honom, ska göra.

”Vi måste ha ett gott minne och ett hårt hjärta”

Frihetsnytt ansåg att Söderman var inne på ett väldigt intressant resonemang och kontaktade honom för en uppföljande intervju, där han fick utveckla sin syn i frågan. Per mejl svarade Söderman på de frågor som Frihetsnytt hade.

Du reagerade ganska starkt på Ledarsidornas inlägg. Vad var din första tanke när du läste det?

”Min första tanke var den jag sedan skrev i mitt svar. Precis så tänkte och kände jag. Om du är ute efter känsla så var det en kombination av ’rasande” och ”frustrerad’.”

Märker du av att det är många tidigare etablissemangspersonligheter, som svänger i frågor om invandring, mångkultur och annat som har varit tabubelagt tidigare?

”Min känsla, utan att veta, är att det är allt fler som i vart fall uttrycker sig på det sättet. Huruvida de svängt eller bara är opportunister vet jag inte. Antagligen det sistnämnda i många fall.”

Hur länge tror du att etablissemanget kan hålla fast vid sina journalister och politiker, innan dessa börjar överge det sjunkande skeppet?

”Så länge de kan betala dem. De flesta kommer att vara trogna systemet så länge det kostar mindre än motsatsen. Folk i gemen drivs inte av idealism eller principer utan krass materialism och pengar i plånboken. Ju mer pendeln svänger, desto fler byter sida.”

Hur bör man förhålla sig till personer som har varit pådrivande i den destruktiva utvecklingen, men nu sadlar om och plötsligt tar ställning mot den?

”Man ska hålla det i bakhuvudet, förstå att risken är stor att de är opportunister och att de kanske svänger tillbaka igen (se Ann Heberlein exempelvis). Personligen välkomnar jag alla som kommer till sans, men de har en lång väg att gå och en hel del självreflektion att göra innan jag litar på dem. I den mån de gör gott för vår sak är det bra och vi ska så klart dra all nytta av det goda deras engagemang gör. Men som sagt, det är inte några att ty sig till eller följa.”

Vad bör man kunna kräva av de som har varit inblandade i förstörelsen av Sverige?

”De måste erkänna sitt eget ansvar som en del av det; de måste äga detta och aldrig tillåtas att komma med undanflykter. En förklaring kan vara på sin plats. Varför? Hur tänkte de? När de tagit sitt ansvar så kan vi gå vidare. Men det är upp till var och en att själv besluta om de tror på deras ”omvändelse”. För min del: ju tidigare den sker, desto mer tror jag på den. ’Omvändelse under bilan’ är värdelös precis som omvändelse för att sedan äska pengar av naiva medmänniskor.”

En del skulle säkert hävda att det kan skrämma bort etablissemangspersoner från att överge etablissemanget, om de vet att ansvar kan komma att utkrävas. Vad är ditt svar till dessa?

”Hellre arbeta runt och överkomma den eventuella svårigheten än att fylla vår sida med skamlösa opportunister utan principer. De ska inte behöva klä sig i säck och aska, men i vart fall erkänna sin skuld.”

Vissa politiker och medietoppar har ett betydligt större ansvar än andra för att det ser ut som det gör. Hur kan man säkerställa att de får ta ansvar för sitt agerande, även om de plötsligt svänger i ett sent skede, och försöker smita undan?

”Vi måste ha ett gott minne och ett hårt hjärta.”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Så trevligt att Magnus Söderman gav en intervju här på FN.

  Vi måste börja samarbeta och hålla ihop . Det får vara slut med ”revirpinkandet ” .

  Vårt mål är ju detsamma -att åtminstone försöka ta tillbaka vårt land.

  Då skall vi inte ” sätta kniven i ryggen ” på varandra.

  Vi skall vara toleranta mot varandra men hårda mot fienden . ( Pk , woke , genustrams ,”antirasism” och fan och hans moster )

  Vi skall lära av (S) ,-dom har alltid hållit ihop utåt . Så fort det dyker upp en skandal sluter dom leden . Eftersom ingen bemöter saken rinner det bort i sanden.

  SD gör tvärtom—-kastar gamla fina trogna kämpar ” under bussen” så fort expo kommer med sitt kraxande.

  Men för att återgå till frågan om straff …Det har gått för långt för att bara kunna ” vända blad ” vi har under årtionden utsatts för en totalt skoningslös terror . Vi skall ha total upprättelse –och skadestånd ! 😇

 2. Kan tjära och fjäder vara en lämplig behandling under tiden de ber om syndernas ”förlåtelse”? Jag tror inte de är värda att ta in i gemenskapen. Isoleringscell för kontemplation en bestämd tid fungerar kanske bättre. Sorry, det verkar hårt men hur ska det annars vägas mot den totala smutskastningen av kritiker, av nedmonteringen av landet som de deltagit i och uppmuntrat?
  Straff utmäts även för brott gjorda i oförstånd.
  Problemet blir de långa väntetiderna i köer för att om möjligt ”korrigera” hjärntvätten, annars förpassning ut i kylan.
  Nej det blir ingen rättvisa skipad då majoritetsbefolkningen kan anses delvis ha varit medhjälpare i avdemokratiseringen och inte kommer att sitta i en Grand Jury.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter