Intervju med partiledaren om åtalet

Vi fick en intervju med Andreas Sidkvist, partiledaren för Partiet MoD, om åtalet för brott mot ordningslagen – ett brott som vanligtvis inte går till åtal.

Som Frihetsnytt rapporterade i fredags har Andreas Sidkvist, partiledaren och initiativtagaren för Partiet MoD, blivit åtalad för brott mot ordningslagen. Andreas höll ett tal utanför riksdagen för ett tiotal personer i samband med att riksdagen röstade igenom ett antal ändringar i vår grundlag den 16 november. Grundlagsändringarna avser inskränkningar av vår press-, tryck- och meddelarfrihet.

Partiet MoD, som står för just Mänskliga rättigheter och Demokrati, demonstrerade mot grundlagsändringarna och reagerade framförallt mot att det inte har förevarit någon debatt i ämnena, vilket just är avsikten med att en grundlagsändring kräver minst två beslut i en och samma fråga med ett riksdagsval emellan. Här hade den debatten helt ignorerats.

Vi fick en intervju med Andreas, där han berättar om åtalet och vad han ska fokusera på nu.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter