Intryck och inspiration från Svenska Bok- & Mediemässan

Detta är en krönika. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

En nyttig upplevelse att ta till sig, hävdar Li Sam Björk

Jag själv medverkade i en panel som tog upp ämnet ”Energipolitik och Kärnkraft” som i dagarna inför valet är högaktuellt, med tanke på de alltmer eskalerande elpriserna. Men framförallt togs det upp en annan sak som Tobbe Larsson i sitt tal satte sitt finger på. Att vi faktiskt nu måste engagera och aktivera oss om inte korrupta politiker och finanseliten helt ska ta över!

På alla sätt har Tobbe rätt, vilket den energikris vi nu upplever är ett ytterligare bevis på. Här menar jag att de ytterst ansvariga är politiker, media och vetenskapen, i den ordningen ungefär, vilka i en destruktiv spiral göder sig själva och andra med skattepengar.

Global temperatur påverkas definitivt inte av skatt

Global uppvärmning och den så kallade ”Gröna omställningen” har skett på bekostnad av fungerande infrastruktur, såsom planerbar produktion och distribution av el, samt fossila bränslen, drivmedel och andra typer av energislag som då ökar koldioxidutsläppen.

Media har genom vilseledande artiklar, där sanningar medvetet och aktivt sorterats bort, våldfört sig på pressfriheten till politikers fördel och därigenom kränkt folks demokratiska rätt att få bilda sig en egen uppfattning.

Vetenskapen har genom korrupta beteenden med studier och utredningar, som alla utgår från politiskt korrekt önskade resultat, lurat oss att tro på politikers uttalanden som en lösning på problem de själva skapat. Allt för att ”så kallat” nå klimatmålet som aldrig kan uppnås då förutsättningar saknas och ideologiska metoder som föreslås redan från början är fel. Global temperatur styrs av många fler och större faktorer än koldioxid och inte alls av skatt. Miljöpartiet i sammanhanget kan inte annat än beskrivas som en direkt miljökatastrof.

Alltid skattebetalare som förlorar i slutänden

Kan vi lita på att staten går in och kompenserar för den dyra elen? Inte en chans menar jag! Det Socialdemokraterna går ut med är ingenting annat än medial symbolik som nu i valrörelsen. Kompensation löser inte problemet, utan permanentar istället problemet med ökat skattetryck. Det vi måste förstå är att den här typen av kompensation handlar om utpressning som framförallt är till för att gynna statliga projekt kopplat till korrupt industri med investeringar menade att enbart vi skattebetalare i slutänden ska förlora på.

De utlovade 30 miljarderna kommer filtreras ner genom ny dyr administration, där de små hushållen tvingas ansöka om kompensation genom hopplöst krångliga formulär, … om nu EU kommer godkänna att kompensation betalas ut annat än via EU självt då såklart.

Vad kan man då göra?

Efter två terminer statsvetenskap och pandemi, fick jag för mig att skriva en avhandling i ämnet trots att jag inte blev godkänd. Avhandlingen baseras på realpolitik och territorialrätt och är ett pågående initiativ och projekt som jag döpt till ”Företaget Sverige” med hemsida www.foretagetsverige.se som originalhandling istället för ett akademiskt tröttsamt bokformat, som jag i nuläget inte vill slösa tid på och i vilket fall som helst inte har råd med heller.

På bokmässan hörde jag röster som uttryckte önskemål om att tillsammans utmana makteliten, som Tobbe Larsson så väl uttryckte det. Och då uppstår frågan: Hur?

Så fungerar realpolitik och mitt initiativ ”Företaget Sverige”

Mitt initiativ Företaget Sverige innehåller också ett realpolitiskt alternativ som faktiskt går att rösta på nu i valet 2022. Realpolitik är i grunden ideologiskt oberoende och bygger på att demokratiska beslut också måste kunna kvalitetssäkras. Förutsättningar som lönsamhet och funktion över tid måste kunna dokumenteras och gå att följa upp innan ett beslut får röstas igenom. Realpolitik handlar också om drift, påverkan, konsekvens och avveckling.

I och med alla kriser som våra etablerade partier varit med och skapat, så pratar dom nu om block och breda förankrade beslut. Eller en form av samlingsregering med extraordinära befogenheter, som att bortse från demokrati för att istället på ett diktatoriskt sätt utöva makt och kunna fortsätta som förut utan insyn.

Förutsätter kvalitetssäkring av besluten

Realpolitik fungerar annorlunda där olika partier/organisationer kan samverka i olika frågor och därigenom skapa ett heltäckande program som en större allmänhet kan tänka sig rösta på. Det finns småpartier som enskilt har små möjligheter att nå över riksdags-, region- och kommunspärren, men gemensamt skulle deras chanser kunna öka högst avsevärt.

Realpolitiskt går det att fördela olika frågor mellan partiers/organisationers representanter och på så sätt var för sig nå ut med sitt budskap… under förutsättning att det som man vill åstadkomma också passar in i en realpolitisk helhet och går att kvalitetssäkra.

Låt oss utbyta tankar och idéer

Det som Svenska Bok- & Mediemässan också handlar om, är att utbyta tankar och idéer, plus att lära känna varandra. Så om jag kan bidra med idéer på något sätt, … jamen då är du/ni välkomna att bygga vidare på det och kontakta mig om ni tror att jag skulle kunna bidra med mer.

Skribent: Li Sam Björk

 

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

00:20:21
00:26:21

Ulf Ström: Det går att göra en Swexit!

00:18:54
00:09:54
0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter