Iran kan nu bygga kärnvapen!

Iran har möjlighet att utveckla kärnvapen, men har inte beslutat att göra det ännu

Iran har de tekniska resurserna för att producera en atombomb. ”På några dagar kunde vi förädla uran upp till 60% och vi kan lätt producera 90% förädlat uran” säger Kamal Kharrazi, rådgivare till den högsta ledaren och tidigare minister, till mellanöstern tidningen Al Jazeera.

Nyheten kom strax efter att USA:s president, Joe Biden, gjorde ett uttalande om att USA kommer göra allt för att hindra Iran att producera och få tillgång till kärnvapen. Det löftet gav Biden efter ett möte med Israels premiärminister Yair Lapid förra torsdagen, där de skrevs en deklaration att tillsammans hindra Iran från att bli en kärnvapenmakt.


Joe Biden säger att han tror att diplomati är den bästa lösningen medan Yair Lapid är mer bestämd i sin åsikt och säger att “det enda som kan stoppa Iran från att utveckla sitt kärnvapen program är att de vet att den fria världen kommer att ta till våld”.

I deklarationen kan läsas att USA lovar att de aldrig kommer tillåta att Iran har tillgång till kärnvapen, och att man kommer utöva all sin makt för att säkerhetsställa det.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter