Israel utför flyganfall mot Damaskus internationella flygplats

Syrien har tvingats stoppa alla flygningar från sin största kommersiella internationella flygplats efter nya israeliska flyganfall.

Syrien stoppade på fredagen flyg till och från Damaskus internationella flygplats, sade det syriska transportministeriet, efter att israeliska luftangrepp skadade en landningsbana. Syriska tjänstemän sa att den tillfälliga ”avstängningen av inkommande och utgående flygningar genom Damaskus internationella flygplats” berodde på ”tekniska störningar” – men flygplatskällor medgav att en israelisk attack tidigt på morgonen hade ”påverkat” flygplatsen.

Israeliska mediakällor säger att en bredare israelisk attack i gryningen mot Syriens söder syftade till att störa ”iranska tillgångar” inbäddade i Syriens militär. ”En krigsövervakare sa att de israeliska attackerna riktade sig mot lager som används av iranska miliser i närheten av Damaskus internationella flygplats, med hänvisning till källor som sa att tre platser skadades”, rapporterar den israeliska nyhetstidningen Haaretz.

Vidare hävdade den samhällsomstörtande globalistiska organisationen Syrian Observatory for Human Rights att några medlemmar av den iranska milisen som var närvarande i närheten av luftangreppen skadades. Organisationen hävdade att ”iranska vapentransporter” hade träffats, men inga detaljer eller bekräftelser har gjorts tillgängliga.

Rysslands roll i Syrien

Efter en tidigare israelisk attack mot Syrien denna vecka gick Ryssland med Syriens flygvapen i en sällsynt gemensam patrull och övning: Ministeriet uppger att två ryska stridsflygplan av typen SU-35 och sex syriska MiG-23 och MiG-29 flygplan simulerade försvar mot ”fientliga” stridsflygplan och drönare. Syriska piloter tog hand om dem med täckning och stöd från de ryska stridsplanen, stod det.

”Alla mål övervakades och förstördes fullständigt medan flygmål träffades på natten för första gången”, sade det syriska försvarsministeriet i ett uttalande. Den släppte också en video av stridsflygplanen som de sa deltog i övningen.

Medan Ryssland under de senaste åren av krig har försett Damaskus med S-300-missilsystem, har det vanligtvis inte engagerat Israel – men har under den senaste månaden intensifierat varningarna mot Israels övergrepp i sina påstådda ”antiiranska” operationer över Syrien.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter