Israeliskt flygvapen simulerar attack mot Irans kärnvapenmål

Sedan måndagens FN-besked om Irans växande kärnkraftskapacitet har Israel inlett en storskalig militärövning som övar angrepp mot potentiella kärnvapenanläggningar i Iran

Det israeliska flygvapnet simulerade en attack mot iranska kärnvapenmål med dussintals stridsflygplan över Medelhavet på tisdagskvällen, sade den israeliska militären. Övningen inkluderade ”långdistansflygning, tankning från luften och angrepp mot avlägsna mål”, sade Israeli Defense Force, IDF.

FN:s kärnkraftsövervakning varnade på måndagen för att Irans lager av anrikat uran har vuxit till mer än 18 gånger den gräns som fastställdes i det Obama-ledda kärnkraftsavtalet. De nya siffrorna har fått israeliska kärnkraftsexperter att varna för att Iran i dagsläget har kapacitet att bygga några råa kärnvapenbomber på så lite som tre månader.

Övningen mot iranska kärnkraftsanläggningar var en del av en större, månadslång övning kallad ”Chariots of Fire” på Cypern, som simulerade ett israeliskt flerfrontskrig. Syftet var att förbereda de israeliska försvarsstyrkorna för flerarmade stridsscenarier i luften, till sjöss, på land och cyberfronten mot motståndare inklusive den anti-zionistiska milisgruppen Hizbollah.

Israels försvarsminister Benny Gantz besökte den gemensamma militärövningen, som gjordes i samarbete med Cyperns nationalgarde. ”IDF förbereder sig ständigt för olika operationer och system och kommer att ge ett hårt slag mot alla som försöker hota medborgarna i staten Israel”, sa Gantz under besöket. ”Detta är toppen av en av de största och mest omfattande övningarna vi har genomfört på flera år.”

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter