torsdag, 6 oktober, 2022

Italien inför sociala kreditpoäng på prov

Storstaden Bologna inför sociala krediter för regimtrogna medborgare

Italien har tillkännagivit lanseringen av sitt nya belöningsbaserade program som syftar till att ändra medborgarnas klimatförändringsbeteende genom att tilldela dem ett betyg baserat på deras efterlevnad. Programmet är det första i sitt slag inom EU.

Belöningspoängen kommer att starta sitt pilot-program under hösten 2022 i storstaden Bologna. Medborgare som efterlever den radikala klimatalarmismen doktriner genom att visa ”bra beteende”, såsom korrekt återvinning eller åka kollektivtrafik, kommer att belönas med kryptovaluta och rabatter i utvalda butiker.

Till en början kommer inskrivningen till den sociala kreditpoängen att vara valfri, men det finns berättigade farhågor om att programmet kommer att bli obligatoriskt i framtiden, inte olikt det dystopiska vaccinpasset som har blivit en del av vardagen i EU.

För att tysta varningarna för att den sociala kreditpoängen ska förvandlas till en obligatorisk skyldighet som vaccinpasset, hävdade Massimo Bugani, rådmannen för den digitala agendan i Bologna, att systemet inte skulle vara knutet till sociala medier eller andra former av onlineidentifiering och skulle strikt användas som ett verktyg för att uppmuntra ”bra beteende” som anses vara till hjälp för miljön.

Vad är sociala kreditpoäng?

Sociala kreditpoäng fungerar på ett liknande sätt som en traditionell kreditpoäng baserat på din efterlevnad av regimens krav och din acceptans för det dominerande narrativet. Systemet är ett tvångsmedel som står i strid med yttrandefrihet, demokrati eller individuella rättigheter.

Systemet med sociala krediter används främst i kommunistdiktaturen Kina, men möjligheterna att implementera sociala kreditpoäng undersöks i hela världen, särskilt i kölvattnet av Covid-19 som en förberedelse för nästa fas av World Economic Forums projekt 2030 – där planen är att du inte ska ”äga någonting och vara lycklig.”

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:01

Nyhetssändning 23 september