Italiens premiärminister Mario Draghi avgår – President säger NEJ

Premiärminister Mario Draghi vill avgå efter drama och konflikter i regeringen

Det hela rör sig om ett stödpaket på 26 miljarder euro som Mario Draghi har föreslagit på grund av den lidande ekonomin och inflationen i landet.

En anledning till konflikten är att stödpaketet inte fick stöd av allianspartiet Femstjärnerörelsen, som istället bojkottade omröstningen. Orsaken till bojkotten är att Femstjärnerörelsen ställt krav på att Draghi inför minimilöner och ökar budgetutgifterna, vidare gav inte partiet sitt stöd till att investera i en ny sopförbränningsanläggning i Rom.

Efter bojkotten valde Femstjärnerörelsen att genomföra förtroendeomröstning som lyckades fälla premiärministern och hans regering. Strax efter omröstningen meddelade Draghi att han lämnar in sin avskedsansökan till president Sergio Mattarella.

Efter ett längre möte mellan Mario Draghi och Sergio Mattarella meddelade presidenten att avskedsansökan inte accepteras och uppmanar istället partierna att komma överens. Om partierna inte kommer överens så kan Mario Draghi utlysa nyval, vilket inte hänt i Italien sedan andra världskriget.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter