Italien: Taxichaufförer protesterar mot globaliseringsåtgärder

Taxichaufförer protesterar vilt i Neapel och Rom efter avslöjandena om ultra-globalistiska bolaget Ubers lobbyverksamhet och den liberalisering av taxibranschen som dikterats av EU och Italiens premiärminister Mario Draghi.

– Dra åt helvete Uber, EU och Mario Draghi! Vi kommer till Rom! skanderade taxichaufförer i Neapel i tisdags. En handfull chaufförer hade då redan kedjat fast sig själva på torget utanför premiärministerns palats och demonstranter samlades med rökfacklor och smällare. Demonstrationerna har fortsatt sedan dess i både Neapel och Rom.

Demonstrationerna bröt ut efter Uber-skandalen där läckta dokument avslöjat det globalistiska jättebolaget Ubers massiva lobbyarbete för att få europeiska politiker att avreglera taximarknaden. Flera framstående EU-politiker, inklusive Frankrikes president Emmanuel Macron och EU:s före detta digitaliseringskommissionär Neelie Kroes, uppges ha blivit uppvaktade av Uber och därefter bidragit till avregleringar som gynnat bolaget. Detsamma gäller ägare och chefer på flera stora mediebolag. Att politiker tagit emot direkta mutor från Uber har dock inte kunnat bevisas.

Det främsta kravet från taxichaffisarna är att Mario Draghis regering ska införa ett undantag för taxibranschen i den konkurrenslagstiftning som ska öppna upp Italien för bland annat billig utländsk arbetskraft. Enligt AP är Draghis ”konkurrensreformer” en del av regeringens försök att få miljarder euro från EU:s ”pandemi-återhämtningsfonder”.

Uber är ett utpräglat globalistiskt företag som arbetar aktivt för minskad etnisk homogenitet i västvärlden och att vita européer ska straffas om de protesterar mot massinvandringen. På sin hemsida pratar företaget om antirasism, att ”stå upp för utsatta grupper” och om bekämpning av ”rasism” och ”vit maktbeteenden”. Samtidigt utnyttjar företaget invandrare som arbetskraft för slavlöner.

Uber förbjöds år 2017 från att verka på taximarknaden i Italien på grund av lagvidriga konkurrensmetoder, men förbudet hävdes inom kort av en domstol.

Det uppges idag vara svårt att ta sig fram i Neapel, med ”förseningar och kroniska transportproblem” på grund av taxiprotesterna.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter