Jämställdhet – hur jämställt är det?

Detta är en krönika. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Jämlikhet är mer rättvist, hävdar Li Sam Björk

När vi pratar jämställdhet, så görs det omedvetet utifrån det feministiska perspektivet; att våra män är problemet. Feministisk ideologi har likt RFSL tagit över och gjort jämställdhet till en politisk kvoterings- och könsfråga snarare än en fråga om ”jämlikhet” som omfattar oss alla.

Det finns ett begrepp ”kreativ förstörelse” som introducerades 1942 av nationalekonomen Joseph Schumpeter, som handlar om den förändringsprocess som följer på viktiga tekniska och ekonomiska landvinningar. Det är en slags nedbrytande förutsättning av gammalt fungerande för att ge nya innovationer och kunskaper utrymme att utvecklas. Vilket i feministiska termer betyder att etablerade och fungerande sätt att umgås mellan könen ska trasas sönder för att ge utrymme för feministiska irrläror där patriarkatet (mäns makt) ska problematiseras med avsikt att kvotera in kvinnor (egenutbildade feminister) i maktens boningar istället för män.

Jämställdhet bara åt ett håll

Feministisk ”innovation” i sammanhanget innebär att kvinnor och män är lika och att kön är en social konstruktion. En ”kunskap” om jämställdhet som feminister sedan givits utrymme att institutionalisera på universitet (genusvetenskap) och i våra medvetanden, som sanning. Så från ett fungerande samhällsskick ska män tvingas ge bort sin maktposition till kvinnor i jämställdhetens tecken. Och inte till vilka kvinnor som helst, utan bara till de som säger sig vara feminister och arbeta för feministisk överhöghet (monopol) i frågor om jämställdhet, … där kompetenskrav för att kvoteras in i en maktposition är av underordnad betydelse.

Vi är ju odiskutabelt olika

Vi vet genom oss själva att män och kvinnor är olika. Vi ser olika ut fysiskt och vi klär, beter och uppfattar oss själva och varandra olika. Känslomässigt uppskattar vi också varandra som partners och kompisar olika mellan en man och en kvinna. Dessutom har vi olika personligheter oberoende av hur våra föräldrar eller staten socialt har uppfostrat oss. Uppfostran i jämlika termer handlar om socialt rollspel, hur vi förväntas uppföra oss i olika situationer, som exempelvis på jobbet med lika lön och så vidare, vilket vi privat inte alltid är.

Vi kan inte fortsätta att låta oss luras

Det finns en norsk TV-serie i sju delar vid namn ”Hjärnevask” från 2010, av Harald Eia och Ole Martin Ihle, som är direkt avslöjande om vad genusvetenskapen handlar om i fråga om kön och vetenskap. Du hittar det första avsnittet här: https://www.dailymotion.com/video/xp0tg8

Det feministiska etablissemanget, och såklart också RFSL, motsatte sig att programserien skulle få sändas här i Sverige, vilket heller inte har gjorts. Detta bevisar hur starkt infiltrerad media i Sverige är. Turerna kring detta och en del annat publicerades 2017 i en serie om sex artiklar i Svenska Dagbladet “State Feminism” av Ivar Arpi. Länkarna hittar du här:

https://www.svd.se/sa-blev-genusvetenskap-overkyrka-i-lund

https://www.svd.se/genusvetenskapen-tar-over-svenska-universitet

https://www.svd.se/genusvetenskapen-ar-sveriges-egen-kreationism

https://www.svd.se/hjarntvatten-av-sverige-fortsatter

https://www.svd.se/sa-genuscertifieras-svensk-forskning

https://www.svd.se/universitetens-omedvetna-sexism

Efter det dog ämnet ut och förmodligen förbjöds att för all framtid att tas upp igen.

Vi ska väcka frågan igen genom fri media

Det vi kan göra är att ta kontakt med de som innehar rättigheterna till programmet, och be om tillåtelse att sända ”Hjärnevask” med svensk text i alternativa, fria kanaler som exempelvis Frihetsnytt. Vi kan skapa en konstruktiv opinion som går ut på politisk lobbying med motioner för olika partier att anta, och göra det lättare för politiker att driva frågan: Att helt och fullt ut avveckla genusvetenskap i alla sammanhang från förskola, grundskola, gymnasium och universitet.

Vi skapar oss därigenom alternativ som går att rösta på i politiska val. Din del är att kommentera och gilla Frihetsnytt för det de gör för att också jag ska kunna driva saken vidare. Det behöver inte vara mer invecklat än så.

Följ Li Sam på Twitter: https://twitter.com/FSredaktionen

Skribent: Li Sam Björk


Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter