Janouchs debattgrupp inaktiverad – ”försök att tysta debatten”

Facebook valde att stänga ned opinionsbildaren Katerina Janouchs populära Facebook-grupp ”Katerina Janouch – journalistik och debatt”. Enligt Facebook bröt gruppen mot plattformens regler, men Janouch säger att det är ett uppenbart försök att försöka tysta debatten.

Tusentals personer var medlemmar i Facebook-gruppen ”Katerina Janouch – journalistik och debatt” – men många blev förvånade när de inte längre kunde hitta gruppen. Det skulle visa sig att Facebook valt att inaktivera gruppen då den ”inte följer communityreglerna”.

Gruppen startades av opinionsbildaren och författarinnan Katerina Janouch, som på sin sida på Facebook går ut med nyheten att gruppen har inaktiverats. Hon skriver att hon startade gruppen för att ha ett forum för fri opinionsbildning och som en ventil för människor att ”vädra sina åsikter om den svenska samhällsutvecklingen”.

Försök att tysta debatten

Gruppen hade över 21 000 medlemmar när den inaktiverades.

Att Facebook väljer att stänga ned sidan tror Janouch är ett försök att tysta debatten:

”Skälet är givetvis ett försök att tysta debatten och skrämma människor från att vilja diskutera för makten obekväma frågor.”

Janouch skriver att Facebook inte uppgett vilka ”överträdelser” som brutits, något som gör att beslutet är svårt att överklaga.

”Av en administratör i gruppen har jag de senaste månaderna hört att Facebook slagit ner som en hök på diverse inlägg i gruppen. Främst länkar från andra medier. Även länkar till etablissemangets medier som Expressen och SVT, det vill säga sådant som anses vara godkänt utanför åsiktskorridoren.”, skriver Janouch.

Janouch säger att hon kommer fortsätta att ”tjata” om normaliseringen av censuren. Hon skriver att det är en ”mycket farlig normalisering som pågår”, som enligt opinionsbildaren innebär att svenskarna börjar vänja sig vid den censur och ”cancel-kultur” som pågår.

”Jag tänker aldrig låta mig normaliseras och acceptera att det onormala blir normalt.”, avslutar Janouch.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter