Jeff Ahl totalsågar regeringens ”återvändarcenter”

Regeringens och Sverigedemokraternas beslut att inrätta återvändarcenter totalsågas av den tidigare riksdagsmannen Jeff Ahl. Han anser att det handlar om klassisk vilseledning och att det saknas politisk vilja att verkligen genomföra en förändring.

Idag gick regeringen och Sverigedemokraterna ut med beslutet att införa återvändarcenter i syfte att fler som ska lämna landet faktiskt gör det.

Beslutet ger Migrationsverket i uppdrag att upprätta så kallade ”återvändarcenter”. Tanken är att personer som fått ett utvisnings- eller avvisningsbeslut ska bo på dessa center tills dess att beslutet att lämna landet verkställs.

Det visar sig dock mot slutet av pressträffen att det är frivilligt att infinna sig på dessa återvändarcenter vilket i praktiken gör det nya beslutet tandlöst.

Jeff Ahl: Klassisk vilseledning

Den tidigare riksdagsmannen Jeff Ahl anser att lagen inte kommer att fungera och han tror inte heller att det nya beslutet kommer leda till att fler utvisas.

– Nej, självklart kommer det inte att fungera eftersom att det är på frivillig basis utan det här är ju klassisk vilseledning av väljarna. Många kommer bara att se att ett återvändarecentrum har införts och då kommer många väljare som vill se återvandring tro att nu kommer det att bli återvandring, säger Jeff Ahl.

Problemet, anser Jeff Ahl, är att det saknas politiskt vilja för att verkligen förändra Sverige och att ta tag i de omfattande problem landet har.

Lyssna på hela intervjun med Jeff Ahl i videoklippet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter