måndag, 26 september, 2022

Jen Psaki slutar som Vita husets presstalesperson

Efterträds av presidentens ”biträdande assistent”

Vita husets presstalesperson, Jen Psaki, kommer att lämna sitt uppdrag den 13 maj. Hon kommer att efterträdas av Karine Jean-Pierre, sade Vita huset i sitt uttalande på torsdagen.

”Karine tar inte bara med sig erfarenheten, talangen och integriteten som behövs för detta svåra jobb, utan hon kommer att fortsätta att leda vägen i att kommunicera om Biden-Harris-administrationens arbete på det amerikanska folkets vägnar”, sa Joe Biden under gårdagen enligt Vita husets pressavdelning.

”Jag vill säga tack till Jen för att hon höjt ribban, kommunicerat direkt och sanningsenligt till det amerikanska folket och behållit sitt sinne för humor när hon håller på.” tillägger Biden.

Presstalespersonens meriter

Efterträdaren Karine är född på Martinique, en fransk koloni i Västindien, men är uppvuxen i New York där hon studerat vid Columbia University. Just nu har hon rollen som biträdande pressekreterare och biträdande assistent till presidenten. Enligt Vita husets uttalande är hon en långvarig anställd i Bidens personal, tillbaka sedan Obama-administrationen, då Joe Biden var vice president.

Jen Psaki meddelade redan i maj förra året att hon kunde lämna sin post inom ett år. Även Psaki har karriär bakom sig från Obama-tiden, nämligen som presstalesperson för Utrikesdepartementet under dåvarande utrikesminister Hillary Clinton.

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Framåt för tjeckisk opposition

- Annons -

Liknande artiklar