tisdag, 27 september, 2022

Jen Psaki svarar på förslaget att beteckna Ryssland som en ”sponsor av terrorism”

Biden-administrationen: USA har redan infört sanktioner mot Ryssland på samma grad som en ”statlig sponsor av terrorism”

Vid en regelbunden pressträff på tisdagen fick Joe Bidens presstalesperson, Jen Psaki, en fråga om senatorerna Lindsey Graham och Richard Blumenthals försök att beteckna Ryssland som en ”statlig sponsor av terrorism”. Men Jen Psakis svar förvånade journalistkåren.

”Vi har redan gjort vad som har hänt med de andra länderna (som sponsrar terrorism). Så, omfattande ekonomiska sanktioner, exportkontroller, också att arbeta diplomatiskt för att begränsa investeringar från andra länder i pariastaterna – de andra fyra och, definitivt, Ryssland.”

De övriga fyra länderna är Syrien, Iran, Kuba och Nordkorea. Även Irak, Libyen, Sudan och Jemen har tidigare stått på USA:s svarta lista, men plockades bort av Donald Trump. USA förbjuder vapenförsäljning till och inför den strängaste typen av ekonomiska restriktioner för länder som man betecknar som utövare eller sponsor av terrorism.

Senator Graham har hävdat att att lägga till Ryska federationen på listan skulle skicka ett starkt budskap om stöd till Ukraina och vara ytterligare ett steg i att ”se till att Putin marginaliseras” på världsscenen. Psaki avslutar frågeställningen med att svara på hur Biden-administrationen ser på förslaget att beteckna Ryssland som en statlig sponsor av terrorism: ”Vi har i praktiken redan tagit de stegen.”

Maria Zakharova, presstalesperson för det ryska utrikesministeriet, avfärdade den föreslagna beteckningen förra månaden som ”idiotiskt till sin natur” och tillade att Ryssland skulle hämnas.”

Hjälp oss! Dela artikeln i sociala medier

Senaste nytt

Ny metod för cancerbehandling

Flera blir strömlösa

00:04:30

Nyhetssändning 27 september

- Annons -

Liknande artiklar

00:04:30

Nyhetssändning 27 september

00:04:34

Nyhetssändning 26 september