Jens Ganman: ”Jag trivs omgiven av vita skandinaver”

Författaren och journalisten Jens Ganman skriver i ett nytt blogginlägg att han trivs när han är omgiven av sitt eget folk, vita skandinaver.

Jens Ganman är en artist, författare, frilansskribent och opinionsbildare från Karlstad. För samhällskritiska svenskar är han kanske mest känd för den återkommande memen ”Jens Ganman förklarar” som ofta får viral spridning.

I söndags publicerade Ganman ett inlägg på sin blogg, som väckt uppmärksamhet i sociala medier och även omskrivits av Nordfront. I inlägget skriver han om sitt besök på Rallycross-EM i den värmländska orten Höljes, där det tydligt råder en helt annan kultur än i huvudstaden. Ganman inleder:

Inte en regnbågsflagga så långt ögat når. Inte en arab. Inte en afrikan. Inte en kurd. Inget taharrush gamea. Ingen “heder”. Ingen HBTQ(r)+%. Ingen hip-hop. Ingen klimatskam. Inga drag queens. Däremot en och annan sydstatsflagga och tjogvis med mullrande dieselaggregat utspridda ad hoc i det böljande blåbärsriset.

Istället beskriver han en tillställning med alla typiska raggaringredienser.

”Killar halsar öl och Mintu i stereo, tjejer dansar i kort kjol utan trosor under, sextonåringar vrålar med i refrängen till ’Du kan alltid lita på pojkarna över trettifem’ med Mats Rådberg & Rankarna. Eller Kickstart My Heart med Mötley Crüe.”

Ganman beskriver sedan skillnaden mellan den stockholmska storstadskulturen, som journalisterna på SVT och SR är stöpta i, och den helvita svenska kultur som han själv uppskattar.

Eftersom jag är född helnykterist borde jag inte tilltalas av sånt här men det gör jag. Visst, det är ett ohemult oväsen och ett bedrövligt supande, men det är också Sverige. Mitt Sverige. Ett Sverige jag trodde inte längre fanns, på gott och ont, och av detta blir jag upplivad, närapå harmonisk inombords. Alla jag möter är trevliga, även de störiga fyllesvinen. Trots kaoset råder en avslappnad stämning och jag känner hur jag blir… glad. Tamejfan.

Och han kommer också fram till varför:

Jag erkänner: jag trivs här på Rallycross-EM. Jag trivs för att jag är omgiven av mitt eget folk.

Vita skandinaver.

Angrips av hycklare

På Twitter har Ganman angripits av regimtrogna ja-sägare som kallar honom rasist.

Utan undantag är belackarna själva välbärgade och har använt sina pengar för att bosätta sig i helvita områden, inte i områden som berikats med etnisk mångfald. De får också mothugg för att de aldrig skulle klaga över invandrare som föredrar att bo med sina egna landsmän.

Andra uppskattar dock Jens Ganmans text.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter